Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie treft munitie, xtc en nepwapen bij controle

Apeldoorn, 19-04-2007 o Het politieteam Noord-Oost van de politie in Apeldoorn heeft woensdagavond (18/4) op meerdere locaties een grote veiligheidscontrole gehouden. Twee Apeldoorners van 23 en 37 jaar, werden aangehouden nadat er bij de controle op de Zutphensestraat in hun auto enkele scherpe patronen werden aangetroffen. Bij nadere inspectie trof de politie een kleine honkbalknuppel, groot keukenmes, een imitatiepistool en bij beiden een gebruikershoeveelheid wiet.

De 37 jarige droeg ook een aantal xtc-tabletten bij zich en moest nog een boete voldoen. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs terwijl hij rijdend naar het controlepunt de auto bestuurder maar op de controleplaats na het stopteken met de passagier van plaats verwisselde. De 37-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten. De 23-jarige werd na verhoor en opmaken van een proces-verbaal heengezonden. Zeven andere bestuurders werden tijdens de controles aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. In totaal werden 133 overtredingen geconstateerd, waarvoor een bekeuring werd opgemaakt. De controle werd gehouden op verschillende locaties, zoals de Deventerstraat, de Zutphensestraat, de Noorderlaan, Laan van Osseveld, Vosweide en Het Rietveld. Bekeurd werd voor de volgende zaken:

Tijdens de controle werd vooral gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. In totaal werden 363 blaastest afgenomen. Zes automobilisten en één bromfietser bleken onder invloed van alcohol. De promillage percentages lagen tussen 0,5 en 1,2.

De verkeersovertredingen betroffen: 40x niet dragen autogordel, 30x niet kunnen tonen rijbewijs, 1x niet in bezit van rijbewijs, 9x niet kunnen tonen kentekenbewijs, 29x verlichting niet in orde, 1x rijden door rood licht, 5x uitlaat defect, 3x niet dragen helm, 1x niet in bezit bromfietscertificaat, 1x niet kunnen tonen ID, 4x geen kentekenplaat, 1x kentekenplaat niet zichtbaar, 1x gladde band, 1x niet handsfree bellen, 2x defecte hulpkoppeling, 2x geen losbreekremrichting, 1x geen goedgekeurde kentekenplaat, 1x voeren mistlamp en 1x geen goed zichtbare ruiten.

Verder werden nog drie personen aangetroffen die nog boete hadden openstaan.

Op de Deventerweg werd gecontroleerd op te hard rijden. Van de 207 gecontroleerde bestuurders reden 16 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u. De bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.