Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19/04/07)

OOSTERHOUT NB, 19 april 2007

Politie houdt minderjarig meisje aan op verdenking van huiselijk geweld

MADE: Politiemensen hebben woensdag 18 april om 16.15 uur een 16-jarig meisje uit Made aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Het meisje wordt ervan verdacht gedurende langere tijd haar ouders te hebben bedreigd. Ook wordt ze ervan verdacht haar 47-jarige moeder te hebben mishandeld en diverse vernielingen te hebben gepleegd in de ouderlijke woning.
Haar 49-jarige vader heeft aangifte gedaan tegen zijn dochter. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Uiteraard wordt tijdens het onderzoek tevens bekeken of het meisje de benodigde hulpverlening kan krijgen.

Politie houdt twee minderjarige jongens aan na melding over vuurwapen

WIJK EN AALBURG: Woensdag 18 april rond 20.10 uur hield de politie op de Kerkverreweide twee jongens aan. De jongens, inwoners van Wijk en Aalburg van 12 en 13 jaar oud, bleken in het bezit te zijn van een speelgoedwapen (een zogenaamd balletjespistool). Het op een echt gelijkend pistool valt onder de Wet Wapens en Munitie. Verontruste bewoners hadden rond 19.45 uur de politie gebeld, omdat ze meenden dat het om een echt vuurwapen ging.
De jongens deden afstand van het ding. Ze worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Winkeldieven aangehouden

WAALWIJK: Politiemensen hielden woensdag 18 april rond 16.00 uur voor een supermarkt in winkelcentrum De Els een 30-jarige man uit Litouwen zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op verdenking van winkeldiefstal. De man was kort daarvoor door winkelpersoneel van de supermarkt betrapt op het stelen van onder andere blikjes bier. De winkeldief ging er vandoor, daarbij achtervolgd door een personeelslid. Tijdens zijn vlucht verloor hij diverse boodschappen. Omdat hij echter ook zijn identiteitsbewijs verloren had, staakte de man zijn vlucht.
Hij moest mee naar het politiebureau en heeft een verklaring afgelegd.

DONGEN: In een schoenenwinkel aan de Hoge Ham is woensdag 18 april rond 15.50 uur een 13-jarig meisje aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het meisje had geprobeerd een paar schoenen weg te nemen, maar werd betrapt toen bij het verlaten van de winkel de alarmpoortjes afgingen. Ze is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Het meisje bekende de winkeldiefstal. Ze wordt doorverwezen naar Bureau Halt.

Op de bon voor afval stoken

GILZE: Een 61-jarige man uit Gilze kan een boete verwachten omdat hij illegaal afval heeft gestookt. Een surveillerende politieagent zag een rookpluim opstijgen vanaf het terrein van een vereniging in de Hoevenaarsstraat. De verdachte bleek daar bezig te zijn met het verbranden van tuinafval. Hij wordt hiervoor bekeurd.

Politie onderzoekt mogelijke brandstichting

OOSTERHOUT: Woensdagmiddag en avond 18 april woedden in Oosterhout diverse branden. In een bosperceel aan de Burgemeester Materlaan (Landgoed Oosterheide) brak woensdagmiddag rond 15.30 uur brand uit. Enkele oplettende getuigen zagen dit en konden het vuur uittrappen. Enige tijd later, rond 17.20 uur zagen ze opnieuw rook en bleek er opnieuw brand te woedden in het bos. De getuigen meldden dit bij de Gemeenschappelijke Meldkamer, waarna de brandweer ter plaatse kwam om het vuur te blussen. De getuigen gaven bij de politie aan meerdere keren een man op een fiets gezien te hebben, die zich verdacht gedroeg. De politie onderzoekt of de man iets met het ontstaan van de branden te maken heeft.
Woensdagavond rond 20.00 uur kwamen opnieuw meldingen binnen. Dit keer bedroeg het een bosperceel rondom de Katjeskelder. Ook hier woedde op twee plekken brand en moest de brandweer eraan te pas komen om het vuur te blussen. Ook hier sluiten politie en brandweer brandstichting niet uit.
Tot slot vragen politie en brandweer mensen om gezien de droogte extra voorzichtig te zijn met het gebruik van vuur, sigaretten en dergelijke in bospercelen.

Vrouw aangehouden op verdenking van vernieling

OOSTERHOUT: Woensdagavond 18 april om 21.15 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een vrouw ruiten van een woning van haar ex-schoonfamilie aan de Marselaar zou hebben vernield. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, bleken de ruiten van de voordeur vernield te zijn.
Dit gebeurde nadat een gesprek tussen de diverse partijen niet verliep zoals gewenst was. De politie hield de verdachte, een 30-jarige Oosterhoutse aan. Ze heeft bij de politie een verklaring afgelegd. Ook heeft ze aangegeven aangifte te willen doen van onder andere mishandeling tegen haar ex-familie. De politie zet het onderzoek voort.

Vrouw gewond aan voet na ongeval

WOUDRICHEM: Een 50-jarige vrouw uit Woudrichem is woensdag 18 april rond 16.15 uur op de Benjaminslaan ernstig gewond geraakt aan haar voet. De vrouw werd er aangereden door een 27-jarige automobiliste uit Gorinchem. De Gorinchemse reed vanuit parkeerstand achteruit en zag daarbij het slachtoffer over het hoofd. Het slachtoffer is met afgescheurde pezen en spieren naar een ziekenhuis in Utrecht gebracht.

Vrouw gewond na aanrijding

HANK: Op de kruising van de Keizer Napoleonweg en de Provincialeweg vond donderdag 19 april kort voor 08.00 uur een aanrijding plaats, waarbij twee autos betrokken waren. Een 51-jarige man uit Sprang-Capelle verklaarde dat hij een 55-jarige vrouw uit Babylonienbroek, die van rechts kwam, over het hoofd had gezien, waarna de twee automobilisten met elkaar in botsing kwamen. De vrouw klaagde over pijn op de borst, waarna ze per ambulance voor controle is overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

Twee quads botsen op elkaar

KAATSHEUVEL: Donderdagmiddag 19 april rond 15.45 uur botsten op de Horst twee quads achter op elkaar. Een quad is een vierwielige motorfiets.
Het ging om een kop-staart aanrijding, waarbij de achterste quad op de voorste klapte. De toedracht is nog onduidelijk, omdat beide bestuurders gewond waren en dus nog niet verhoord konden worden door de politie. De betrokken berijders waren een 23-jarige Tilburger en een 19-jarige inwoner van Kaatsheuvel. Ze zijn allebei met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De 23-jarige Tilburger was licht gewond. De andere bestuurder was ernstiger gewond en is daarom naar het Elisabethziekenhuis overgebracht.

Arrestaties na mishandeling

OOSTERHOUT: De politie arresteerde woensdagavond 18 april twee inwoners van Oosterhout (15 jaar en 24 jaar oud). Het tweetal wordt verdacht van mishandeling, over en weer tegen elkaar gepleegd aan de Batelaar. Terwijl de 15-jarige jongen in het Oosterhoutse politiebureau aangifte deed, kregen politiemensen een melding dat een mishandeld slachtoffer zich in het Oosterhoutse ziekenhuis medisch liet verzorgen. Deze 24-jarige man had twee hoofdwonden opgelopen, die in het ziekenhuis gehecht werden. De twee zaken bleken met elkaar in verband te staan en beide partijen deden aangifte tegen elkaar. Om die reden zijn beide verdachten aangehouden en verhoord. Een relationeel conflict is vermoedelijk de oorzaak van het geweld.

Auteur: Leonie van Ooijen