Gemeente Den Haag

Dr. de Visserplein krijgt nieuwe woningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de herontwikkeling van het voormalige schoolgebouw op het Dr. de Visserplein in Scheveningen. Nu is het pand nog in tijdelijk beheer bij een anti-kraakorganisatie. Het gebouw biedt ruimte aan 14 betaalbare huurwoningen. De bouw start in de tweede helft van 2008

De woningen, die in het oude schoolgebouw komen, voorzien in een behoefte aan sociale huurwoningen in de goedkopere sector in Scheveningen. Dit zal ook zorgen voor meer levendigheid op en rondom het Dr. de Visserplein.

Vereniging 1854
De Vereniging 1854 neemt de herontwikkeling van het gebouw op zich. Deze vereniging stelt zich van oudsher tot taak kwaliteit te bouwen voor een lage prijs. Dit is een goed voorbeeld van hoe we bestaande bouw kunnen behouden en een nieuwe functie kunnen geven. En dat met behoud van het historische karakter. Vereniging 1854 heeft al vaak bewezen deze taak aan te kunnen, aldus wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen). Om de bestemming van het gebouw van school naar woningen te kunnen wijzigen, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

Informatieavond
Tijdens de informatieavond eind 2006 reageerden de omwonenden verdeeld op de plannen van de gemeente. Het nieuwe gebouw wordt iets hoger dan het huidige. Sommige bewoners maakten zich wel zorgen over minder lichtinval in hun huizen. Uit nadere studie blijkt dat het verhogen van het gebouw zal leiden tot een kleine vermindering van lichtinval in de winter.