Provincie Noord-Holland

Biologische schoolcatering voor 80.000 leerlingen

19-4-2007

Vanaf 18 april vinden 80.000 leerlingen op 26 scholen in Noord-Holland in hun kantines uitsluitend broodjes, zuivelproducten, vleeswaren en sappen die 100% biologisch zijn. Een primeur in Nederland.

De overstap naar puur biologisch heeft de naam Biobites meegekregen. De actie om bij leerlingen van 14 tot 21 jaar op school gezonde biologische producten te introduceren is het resultaat van de unieke samenwerking tussen schoolcateraar Cormet uit Noord-Holland, groothandel New Organic World en de provinciale campagne voor biologische landbouw noordhollandsegrond. Het ministerie van LNV steunt de actie met subsidie en de landelijke Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw is betrokken geweest bij de opzet.

Breed aanbod

Die brede samenwerking heeft geleid tot een gedegen opzet van leveranties, zodat een ruim aanbod en een verantwoorde prijsvorming gegarandeerd zijn. Daarmee ontstaat een uniek aanbod dat jonge consumenten in staat stelt om dagelijks te genieten van gezonde, biologische producten.

Aftrap met Yes-R

De scholen die deelnemen aan het project zijn verspreid over de hele provincie Noord-Holland. De actie wordt ondersteund met informatiemateriaal over biologische landbouw. Op woensdag 18 april was de officiële aftrap (zie de fotos hieronder) op het ROC Horizon College in Heerhugowaard, onder andere met een optreden van de rapper Yes-R.