Provincie Groningen

Feestelijke aftrap Talent Fever in Appingedam 19 april 2007

Op woensdag 18 april 2007 heeft in Appingedam de feestelijke aftrap plaatsgevonden van Talent Fever tijdens een grote voetbalmiddag voor jeugd en G-jeugd. In de aanloop naar het UEFA Europees Kampioenschap onder de 21 jaar organiseren de provincie en gemeente Groningen meer dan 65 bijzondere evenementen onder de naam Talent Fever. De voetbalmiddag in Appingedam was een van de eerste activiteiten. Gedeputeerde Ineke Mulder overhandigde daar de officiële EJK-trofee aan wethouder Piet Manning van Appingedam. Verder bracht Theo Driesen van Diep Triest voor het eerst het Groningse EJK-lied ten gehore en traden er rappers op in het kader van Kick Racism.

Feestelijke aftrap Talent Fever in Appingedam - foto 1

Feestelijke aftrap Talent Fever in Appingedam - foto 2

In het kader van Talent Fever worden er in de hele provincie verschillende jeugdvoetbaltoernooien georganiseerd. In Appingedam gaat het om een 4x4 toernooi voor meisjes en jongens van de groepen 3 t/m 8 van de verschillende basisscholen, waar ruim 200 kinderen aan meedoen. De KNVB organiseert het toernooi in samenwerking met VV Appingedam en VV Pelikanen. Er worden wedstrijdjes 4 tegen 4 gespeeld, waarbij de samenstelling van de teams steeds wijzigt. Daarnaast is er een clinic voor G-jeugd.

Kick Racism
Bij de voetbaltoernooien is ook het project Kick Racism en het Meldpunt Discriminatie betrokken. Jongerenwerkers zijn bij het toernooi aanwezig en gaan met kinderen en hun ouders in gesprek over racisme.

UEFA EK onder de 21
Het UEFA Europees Kampioenschap onder de 21 jaar vindt van zondag 10 juni tot en met zaterdag 23 juni plaats in Groningen, Heerenveen, Arnhem en Nijmegen. De finale van het UEFA EK onder 21 is op zondag 23 juni in de Groninger Euroborg.

Trofee
De trofee maakt in de aanloop naar het toernooi een rondreis langs de vier speelsteden en is momenteel in Groningen. Na het toernooi in Appingedam is de trofee nog tot en met 24 april te bezichtigen in het gemeentehuis van Appingedam. De 37 centimeter hoge trofee is ontworpen door Bertoni in Milaan, is gemaakt van brons, glas en plexiglas en weegt zeven kilo. Het winnende land mag de trofee houden tot aan de loting voor de finales van 2009 en ontvangt een op schaal gemaakte kleinere replica.

Talent Fever: feest voor iedereen in stad en provincie Onder de titel Talent Fever organiseren de gemeente en provincie Groningen het komende voorjaar een groot aantal bijzondere evenementen, als omlijsting van het UEFA EK onder 21. Het publieksfestival bestaat uit meer dan vijfenzestig evenementen en activiteiten op het gebied van sport, cultuur en educatie. Kijk voor meer informatie op www.talentfever.nl.

19 april 2007