Voetbalkenner uit Alkmaar wint EUR 65.000 met Toto

19.04.2007 / 17:21 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De lotto

De lotto

Persbericht

Voetbalkenner uit Alkmaar wint EUR 65.000 met Toto

Rijswijk, 19 april 2007

Afgelopen weekend heeft een man uit Alkmaar de Jackpot van Toto-13 gewonnen van maar liefst EUR 65.000. Het is al de 10e keer dat hij 13 voetbalwedstrijden goed voorspeld heeft, maar de eerste keer dat hij de enige winnaar van de Jackpot is. Samen met zijn zoon vulde hij het winnende formulier in toen hij afgelopen zaterdag op een terras in Maastricht zat. Het gewonnen geld gebruikt de winnaar als appeltje voor de dorst. Om te vieren dat er zo'n grote prijs is gevallen bij Sigarenspeciaalzaak Wijck in Maastricht, deelt De Lotto op vrijdag 20 april om 15.00 uur taart uit in de winkel.

Toto-13
Bij het spel Toto-13 voorspellen deelnemers de uitslagen van 13 voetbalwedstrijden uit onder andere de Eredivisie, waarin ze aangeven of de thuisspelende club wint, verliest of gelijk speelt. Bij de juiste voorspelling van alle 13 wedstrijden wordt de Jackpot gewonnen. Ook bij 12 en 11 juiste voorspellingen wordt een geldprijs gewonnen. Meespelen met Toto kan al vanaf EUR 1 bij o.a. de tabakswinkelier en boekhandel en via www.toto.nl.

61 miljoen voor Goede Doelen
Toto is een merk van De Lotto. De opbrengsten van Toto en de andere merken van De Lotto (Lotto en Krasloten) komen ten gunste van Goede Doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2005 ruim EUR 61 miljoen af aan deze Goede Doelen. Van dit bedrag gaat ruim EUR 44 miljoen naar NOC NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.


Noot voor de redactie,