Connexxion


De Prinses Magriet school uit Utrecht is de winnaar van MobiGame 2007. In de MobiGame finale lieten zij De Wegwijzer uit Zeist, De Wissel uit Houten en De Daltonschool uit Maarssen achter zich. Als aandenken aan de MobiGame blijven de komende twee weken, twee door deze scholen beschilderde bussen rondrijden. Â

MobiGame is een initiatief van het Bestuur Regio Utrecht in samenwerking met de vervoerbedrijven, Connexxion, GVU en NS. Het doel van MobiGame is om groep acht scholieren uit de regio Utrecht kennis te laten maken met de wereld van het openbaar vervoer. Een unieke combinatie van educatie en spel. Alle spelonderdelen werden beoordeeld op creativiteit en puntentelling. De creativiteit werd beoordeeld door de directies van de vervoerbedrijven GVU (Roos van Erp-Bruinsma), Connexxion (Michael de Ruiter, NS (Herman van Tongeren en door portefeuillehouder verkeer en vervoer van het Bestuur Regio Utrecht (Bert Lubbinge). Uiteindelijk volgde een spannende eindronde waarin de OV quiz door alle 100 scholieren werd gespeeld. De Prinses Margriet school uit Utrecht werd de gelukkige winnaar en ontving een cheque voor een dagje naar een pretpark. Op de tweede plaats eindigde de Wegwijzer uit Zeist. Derde en vierde werden: De Wissel uit Houten en De Daltonschool uit Maarssen.

Educatie

Docenten van basisscholen uit de regio Utrecht, hebben de laatste maanden les gegeven over het openbaar vervoer. Dit gebeurde middels een vooraf opgestuurd lespakket, dat in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland is ontwikkeld. De scholieren ontvingen ook gratis probeerkaartjes, zo konden zij zelf ervaren hoe het openbaar vervoer werkt en hieraan was ook een opdracht verbonden: het maken van een reclamecampagne.

Creativiteit

Bijna dertig scholen uit de regio Utrecht hebben meegewerkt aan MobiGame. Een van de onderdelen van MobiGame was het ontwikkelen van een reclamecampagne. Uit de 120 inzendingen zijn uiteindelijk vier scholen door een jury geselecteerd om mee te doen aan de finale van MobiGame. De Daltonschool (Maarssen), De Wissel (Houten), De Wegwijzer (Zeist) en de Prinses Margrietschool (Utrecht) mochten vandaag de finale van MobiGame meemaken. Deze scholieren hadden de beste reclamecampagnes gemaakt. Onderdeel van de campagne was het bedenken van een slogan. Hieruit kwamen creatieve kreten als: `Het openbaar vervoer, dat is pas stoer' en `Het OV daar bespaar je centjes mee.'

MobiGame finale

Tijdens de spetterende finale in het Mobilion werden de scholieren verdeeld in subgroepjes, die elk een ander spel speelden. Eén spelonderdeel bestond uit het schilderen van de reclamecampagne, inclusief slogan op de bus. De twee beschilderde bussen blijven nog zeker twee weken rondrijden in de regio Utrecht. Het tweede spelonderdeel was het maken van een reclamespotje en het derde onderdeel was voor de slimme koppen van de vier basisscholen: de OV quiz. Hierin werden allerlei vragen gesteld over het openbaar vervoer. Vragen als: `hoeveel kost het om een hoofdsteun te vervangen?'of `Hoeveel meter is de langste bus van Europa die ook in Utrecht rijdt?'.

Milieu

* Connexxionbussen op biodiesel in Fryslân

Veiligheid

* Connexxion trots op schadevrije chauffeurs

Innovatie

* Vernieuwde bushaltes in regio Utrecht