Ordina Beheer NV

BNG verlengt outsourcing betalingsverkeer aan Ordina naar 10 jaar

Ordina N.V. maakt bekend dat met de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) een definitief contract is gesloten voor de uitbesteding van het totale business proces rondom betalingsverkeer, inclusief ondersteunende ICT. In plaats van de oorspronkelijk beoogde contractperiode van 7 jaar, is deze verlengd naar 10 jaar.

Ronald Kasteel, CEO van Ordina N.V.: Het is fantastisch om een sterk label als BNG voor zon periode aan ons te mogen binden. Het feit dat de BNG het contract bij het aangaan al direct verlengt naar 10 jaar ervaren wij als een extra blijk van vertrouwen in de keuze voor Ordina als partner voor de uitbesteding van haar processen op het gebied van basic banking. Het volume dat de BNG voor langere tijd toevoegt, stelt ons nog beter in staat om schaalvoordelen te benutten, zowel voor onze huidige en toekomstige klanten als voor onszelf.

Carel van Eykelenburg, Lid van de Raad van Bestuur van de BNG: De oorspronkelijke keuze voor Ordina is gebaseerd op een langdurig en zorgvuldig selectieproces. Hun track record en kennis over de processen die binnen onze bank spelen zijn daarbij van belang geweest. Een reden om het definitieve contract meteen voor een langere periode aan te gaan, is het borgen van de continuïteit. Juist op het terrein van betalingsverkeer - dat van groot belang is en blijft voor de dienstverlening naar onze klanten - is dat belangrijk. Zo weten we ons voor een langere periode verzekerd van het vermogen om onze dienstverlening snel aan te passen aan veranderende wet- en regelgeving en marktontwikkelingen. Bovendien zijn we als BNG dankzij de specifieke expertise en schaalgrootte van Ordina in staat om onze klanten een goede prijs-kwaliteitverhouding te blijven bieden.

Met de transactie komen ruim 80 FTEs van de BNG over naar Ordina. De overeenkomst vertegenwoordigt een contractwaarde van ruim EUR 105 miljoen.

Over Ordina Ordina werkt met meer dan 5.000 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap Index.