Gemeente Breda

Samenwerkingsovereenkomst evenementencomplex bavelse berg ondertekend

ondertekening Bavelse BergDSC_0003.JPG

Met een ferme pennenstreek zetten de heren A.C.A.M. Adank (wethouder EZ, gemeente Breda), ing. J. Nijhof (directeur Zuid van Grontmij Nederland B.V.) en H. Martens (directeur Maver Holding B.V.) hun voornemen om Breda binnen enkele jaren te voorzien van een grootschalige evenementenlocatie kracht bij.

Door de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst verplichten de marktpartijen zich tot het opstellen van achtereenvolgens een voorlopig ontwerp en een definitief ontwerp. De gemeente verplicht zich tot het opstellen van een bestemmingsplan en het voeren van de benodigde bestemmingsplanprocedures.

Eerdere haalbaarheidsonderzoeken wezen al uit dat het mogelijk is het plan voor een in- en outdoor evenementenlocatie, Park Bavelse Berg, te realiseren en te exploiteren. Conform het coalitieakkoord betreft het hier voor de gemeente een budgettair neutrale ontwikkeling.

Wethouder André Adank: Met dit contract zie ik de vervulling van een al lang door Breda gekoesterde wens dichterbij komen. De stad heeft dringend behoefte aan een eigentijdse locatie voor grootschalige evenementen. Met de plannen voor het leisure park op de Bavelse Berg voorzien we niet alleen in die Bredase wens; hier is duidelijk sprake van een bovenregionale functie. Dit project sluit perfect aan bij een van de speerpunten in ons economisch impulsbeleid: hospitality. Een voor Breda en regio kansrijke sector. Met partners als Grontmij en Maver kunnen we die kansen optimaal benutten.

Breda, 19 april 2007