Gemeente Amsterdam


Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam

Postbus 202 Directie Communicatie 1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl

Datum 19 april 2007

Kenmerk 066

Controle op gas- en elektra-installaties in aantal panden in Amsterdam

Het college heeft opdracht gegeven in een aantal panden in Amsterdam met spoed de gas- en elektra-installaties te controleren. Deze controles zijn aan het eind van de middag gestart.

Vanmorgen heeft het openbaar ministerie de gemeente Amsterdam laten weten dat er in een aantal panden in de stad onduidelijkheid bestaat over de controle op de aangelegde gas- en/of elektra-installatie. Om elk risico uit te sluiten heeft de gemeente een aantal erkende installatiebedrijven opdracht gegeven om de gas- en elektra-installaties in de door het openbaar ministerie genoemde panden, op kosten van de gemeente, met spoed te controleren.

Inmiddels worden er controles uitgevoerd. Alle bewoners van de betreffende panden krijgen een brief waarin hen wordt gevraagd contact op te nemen met de gemeente als er nog geen controleur is langs geweest. Met deze bewoners wordt dan een afspraak gemaakt om op zeer korte termijn ook hun woning te controleren.

De informatie die het openbaar ministerie aan de gemeente heeft gegeven maakt deel uit van het lopende onderzoek in de zogenoemde `asbestzaak'. De informatie is aan de gemeente doorgegeven met het oog op de veiligheid van de bewoners.

Het openbaar ministerie en de gemeente hebben afgesproken nauw te zullen samenwerken in de asbestzaak. Het openbaar ministerie zal informatie doorgeven aan de gemeente ten behoeve van de inventarisatie die de gemeente doet naar de omvang van de problemen met asbest, zodra zij dit kan.

Pb-066