Gemeente Hattem

Voorzitter Hengelsportvereniging "Helpt Elkander" benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

Hattem, 19 april 2007 - De heer J.W. Schreurs wordt op 19 april aanstaande benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn (bijna) 35-jarig voorzitterschap van de Hengelsportvereniging "Helpt Elkander" Hattem. Wegens ziekte van de toenmalig voorzitter is de heer Schreurs in 1972 van algemeen bestuurslid waarnemend voorzitter van de Hengelsportvereniging geworden. Op de Algemene Ledenvergadering van april 1973 is hij unaniem formeel tot voorzitter gekozen. Een positie die de heer Schreurs tot op heden bekleedt. Tijdens de algemene ledenvergadering 2007 in De Tinne (Kerkhofstraat 9 - 11 te Hattem) zal burgemeester P.A. Zoon aan de heer Schreurs de koninklijke onderscheiding uitreiken.

De heer Schreurs kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en is daarom, mede gelet op de aard, de duur en de uitstraling van de activiteiten voor de samenleving, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hengelsportvereniging
De Hengelsportverenging "Helpt Elkander" Hattem is op 30 juni 1951 opgericht (per 11 november 1955 is de vereniging koninklijk goedgekeurd). De vereniging is aangesloten bij de hengelsportfederatie Oost Nederland en landelijk bij Sportvisserij Nederland.

De vereniging is in het bezit van een eigen clubgebouw en telt momenteel ca. 1.100 leden (waaronder 80 jeugdleden). De Hengelsportvereniging is hiermee één van de grootste verenigingen in de gemeente Hattem. De vereniging richt zich niet enkel op de gemeente Hattem maar heeft tevens een regionale uitstraling. Naast "Hattemse" leden zijn er ook veel leden vanuit omliggende plaatsen. Daarnaast melden zich jaarlijks tussen de 200 en 300 Engelse leden (extra leden bovenop de 1.100 `reguliere' leden) aan om in het viswater van de vereniging te kunnen vissen. Deze jaarlijkse aanmelding van leden is grotendeels op het conto van decorandus te schrijven.

Als voorzitter geeft de heer Schreurs leiding aan zowel het dagelijks bestuur als aan het voltallige bestuur en de diverse commissies binnen de vereniging. Binnen deze laatste heeft hij een organisatorische `spilfunctie'. Naast de verschillende voorzitterswerkzaamheden is decorandus ook ledenadministrateur. Hij onderhoudt de (destijds door hem opgezette en geïmplementeerde volledig geautomatiseerde) ledenadministratie van de vereniging.

In de loop der jaren heeft de heer Schreurs blijk gegeven van een grote mate van verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij het belang van de leden en wordt hij alom geprezen om zijn bekwaamheden. Hij is een man, die streeft naar consensus, maar hij durft ook beslissingen te nemen en kan "moeilijke knopen doorhakken".