NVTG BouwAward richt zich op innovatief en kostenbewust bouwen

Nvtg

NVTG BouwAward richt zich op innovatief en kostenbewust bouwen

In de zorg verandert veel. Ook voor de aanbieders van de zorg. Deze dienen steeds meer met allerlei zaken zoals exploitatie, concurrentie en zelfs imago rekening te houden. In 2007 reikt de NVTG, de vereniging voor facility professionals in de zorgsector, voor de vierde keer de zogenoemde NVTG BouwAward uit. Het thema in 2007 is 'Exploitatiegericht bouwen in de zorgsector'. Een thema dat naadloos aansluit bij de actualiteit van de veranderende zorg

De NVTG BouwAward is een bouwprijs die in 1997 bij het 50-jarig bestaan van de vereniging in het leven is geroepen. Doelstelling van het initiatief is het bouwen in de zorgsector verder te verbeteren. Voor elke editie van de bouwprijs worden vele tientallen projecten aangemeld. Voor de winnaars en genomineerden bestaat altijd veel media-aandacht.

Eerdere prijswinnaars waren het Academisch Ziekenhuis Groningen, Parnassia Psycho Medisch Centrum in Den Haag, Woonzorgcentrum Broekheurnerstede in Enschede en psychogeriatrisch centrum De Stichtse Hof in Laren.
In 2007 richt de NVTG BouwAward zich op de gehele zorgsector. De jury staat onder leiding van professor Robbert Huijsman, hoogleraar Integraal Zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit. Andere juryleden zijn: Luub Wessels (voormalig hoofd Bouwzaken van College bouw zorginstellingen), Burg ten Rave (afgevaardigd namens NVZ), Peter Weena (afgevaardigd namens Arcares), Jos Lichtenberg (hoogleraar productontwikkeling aan de faculteit Bouwkunde van de TU in Eindhoven) en Peter Karsman (vice voorzitter NVTG)

De uitreiking van de NVTG BouwAward 2007 vindt plaats 19 april in de Martini Plaza in Groningen. De brochure en het inschrijfformulier voor de NVTG BouwAward kan men downloaden via www.nvtg.nl. Voor meer informatie over de NVTG BouwAward 2007. Tot 2 oktober 2006 kan men zich aanmelden voor deelname.

Over de NVTG

De NVTG is met circa 700 leden de grootste vereniging voor facility managers in de gezondheidszorg in Nederland. In 2007 bestaat de NVTG 60 jaar. Tot circa tien jaar geleden lag de nadruk binnen de NVTG op technisch facilitair management. Hoewel de vereniging zich het laatste decennium meer richt op het brede werkgebied van facility management in de zorgsector, kent de techniek nog altijd een accent. Binnen de NVTG bestaat bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan het veiligheids- en kwaliteitsbeleid met betrekking tot medische technologie.


Noot voor de redactie,