Gemeente Maassluis

Sportproject West Beweegt gaat van start

Op donderdag 19 april a.s. verricht wethouder Joop Luijendijk de aftrap van het project West beweegt. Dit project biedt kinderen van de basisscholen Kardinaal Alfrink en de Westhoek de mogelijkheid om meer te bewegen en te sporten. Op en in de buurt van deze scholen worden vanaf volgend schooljaar allerlei sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Het project duurt vier jaar en gaat van start met kinderen uit groep 4.

West beweegt gaat van start met een meting door TNO van onder meer de lengte en gewicht van de kinderen. De kinderen krijgen daarna een beweegmeter mee die ze een week lang overdag bij zich dragen. Op deze manier wordt gemeten hoeveel de kinderen bewegen. Daarnaast moeten ze een vragenlijst invullen. Het project volgt de kinderen gedurende een periode van vier jaar. In 2011 wordt opnieuw gekeken naar hun lengte en gewicht. De komende jaren nemen er steeds nieuwe groepen deel aan West Beweegt.

Voor de aftrap van dit project is gekozen voor donderdag 19 april, omdat het dan ook Junior Hartdag is. Regelmatig bewegen kan het risico op overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes verlagen. Daarom wordt voor kinderen minstens een uur per dag bewegen aanbevolen. Helaas bewegen veel kinderen nog te weinig en komt overgewicht bij kinderen steeds vaker voor. Dit was voor de gemeente Maassluis aanleiding om met dit project te starten.In de loop van 2007 gaan ook elders in Maassluis beweegprojecten voor jongeren van start.