Gemeente Delft

Sorteeranalyse afval in Overlaadstation

Op donderdag 19 april aanstaande heeft u van 11.00 tot 12.00 uur op het Overlaadstation de mogelijkheid een sorteeranalyse bij te wonen. Alle afvalstromen uit verschillende wijken van Delft (glas, papier, textiel, GFT, grofvuil, metaal enz.) worden dan gesorteerd. De heer Vlooswijk van onderzoeksbureau Crem zal een toelichting geven op de sorteeranalyse. Ook laat hij u enkele interessante vondsten in het Delftse restafval zien.

In de week van 19 april wordt steekproefsgewijs restafval uit alle wijken van Delft onderzocht. Dit om in kaart te brengen hoe mensen hun afval scheiden en wat de samenstelling is van het overgebleven restafval. De steekproef wordt om het jaar twee keer herhaald. Dit jaar is door adviesbureau Crem bekeken welk afval in het restafval eigenlijk gesorteerd had moeten zijn, en om hoeveel afval het gaat.

Hierbij bent u van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen tijdens de sorteeranalyse. U bent welkom op 19 april 2007 van 11.00 tot 12.00 uur op het Overlaadstation (in de hal), Voltaweg 11 te Delft.

Noot voor de redactie (