Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 18 april 2007
Plaats Nieuw Bergen

Bergen, Gennep en Mook & Middelaar bespreken samenwerking

De samenwerking tussen de gemeenten Bergen, Gennep en Mook & Middelaar krijgt een nieuwe impuls door het instellen van de "Taskforce Samenwerking". Deze Taskforce gaat de komende maanden een lange termijnstrategie voor de regio Noord-Limburg ontwikkelen om zo de samenwerking tussen de drie gemeenten te bevorderen. Afgelopen donderdag presenteerde de Taskforce zichzelf en haar plannen aan de drie gemeenteraden.

De Taskforce bestaat uit de drie burgemeesters en gemeentesecretarissen van Bergen, Gennep en Mook & Middelaar, aangevuld met uit iedere gemeente één wethouder. Eerdere samenwerking liep vertraging op omdat niet duidelijk was afgesproken wat de drie gemeenten van de samenwerking verwachtten. Uit een inventarisatie bleek dat er al veel samenwerkingsverbanden bestaan tussen de betrokken gemeenten, onder meer op het gebied van toerisme en recreatie (promotie platform Maasduinen), strafrecht (HALT-bureau) en onderwijs (Stichting basisonderwijs). Ook het centraal inkopen van zaken is gemeengoed. Het zijn vooral uitvoerende werkzaamheden waarbij Bergen, Gennep en Mook&Middelaar elkaar steunen, beleidsmatig is er nog veel te winnen.

De drie Raden steunen de Taskforce in haar werkzaamheden. Donderdagavond bleek dat Raadsleden van mening zijn dat de gemeenten elkaar op moeten zoeken waar dat kan, ter versterking van de regio Noord-Limburg. De komende maanden onderzoekt de Taskforce op welke terreinen de drie gemeenten elkaar kunnen versterken en waar ze langdurig en duurzaam kunnen samenwerken. Zij wordt daarbij ondersteunt door Theo Camps en Jelmer Alberts van bureau Berenschot.