Heijmans N.V.

Donderdag 19 april 2007
18 april 2007
HEIJMANS INFRA WINT WERKGELEGENHEIDSPRIJS ROTTERDAM

Bedrijfsleider Henk van Lith van Heijmans Wegenbouw in Barendrecht heeft op woensdag 18 april in Rotterdam de jaarlijkse gemeentelijke prijs voor werkgelegenheid aan langdurig werklozen ontvangen. De Award werd hem in het museum Boijmans van Beuningen overhandigd door wethouder Dominic Schrijer van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Heijmans heeft de onderscheiding gekregen vanwege de goede toepassing van de gemeentelijke regels voor het inschakelen van werkzoekenden.

Het gemeentebestuur van Rotterdam heeft in 1996 de zogenaamde 5% regeling additioneel bestek ingevoerd, toen nog als een pilot voor zes grote infraprojecten. Het idee was om langdurig werkzoekenden aan een baan te helpen, binnen deze grootschalige projecten die door de gemeente werden gefinancierd. In 1999 omarmde de gemeenteraad deze regeling en breidde hem zelfs uit. Iedere aannemer viel voortaan onder de richtlijn en werd verplicht om een deel van zijn aanneemsom te besteden aan het in dienst nemen van mensen die al lange tijd zonder werk zaten. Het gaat hierbij om projecten boven de 225.000 euro. Ieder jaar doen zon zeventig aannemingsbedrijven mee.

Volgens projectleider Hans Jansen van de gemeente Rotterdam is het terecht dat de Award naar Heijmans gaat. Heijmans is één van de partijen die de regeling al tien jaar prima uitvoert. Wij hebben gemerkt dat men er met veel inzet mee bezig is. Het is dus niet alleen een prijs voor de prestaties over het afgelopen jaar, maar vooral ook een erkenning voor de manier van werken over een periode van tien jaar. Beschouw het maar een lifetime achievement.