Ingezonden persbericht


Persbericht

Rijswijk, 19 april 2007

Prefab loodelementen besparen tijd en kosten

Rijswijk - Deze maand wordt door bladlood fabrikant Uzimet een opvallende innovatie gelanceerd van het klassieke bladlood: prefab loodelementen. De op maat gemaakte en desgewenst voorgevormde loodproducten kunnen snel en gemakkelijk worden geplaatst. Bewerking van rollen lood op de bouwplaats is niet langer nodig en daarbij zijn er veel minder snijresten op de bouwplaats. Fabrikant Uzimet verwacht dan ook dat prefab loodproducten zullen bijdragen aan het bekorten van bouwtijd en de kosten zullen terugdringen.

"Klanten kunnen kiezen uit drie verschillende afwerkingniveaus", vertelt Uzimet's Johan Bodde. "We kunnen loodslabben van een meter breed leveren op de gewenste lengte. Ten tweede kunnen we ze voorzien van belijning. De derde optie is dat we ze helemaal op maat maken en kant-en-klaar afleveren. Dan hoeven ze alleen nog maar geplaatst te worden. Alle drie de afwerkingniveaus kunnen met en zonder klisrand worden geleverd." Hoewel lood een tijdje in de verdachtenbank is gezet, zijn de voordelen evident: het is waterdicht, UV-licht bestendig, duurzaam, volledig recyclebaar, zwaar en toch flexibel. Recent TNO-onderzoek heeft aangetoond dat bladlood ook nog eens een betere milieuprestatie levert dan alternatieve waterkeringen.

Daar komt nu dus bij dat de bewerkingstijd op de bouwplaats drastisch omlaag gaat. "Overigens kun je ook in het calculatietraject al winst boeken", stelt Bodde. "Door toepassing van prefab loodproducten heb je veel minder snijresten. Dat maakt calculaties aanzienlijk eenvoudiger en dus scherper. Een ander groot voordeel dat men op de bouwplaats zal ervaren, is dat de op maat gemaakte prefab producten aanzienlijk minder wegen dan een volledige rol bouwlood." Levering van de prefab loodelementen zal geschieden via de reguliere kanalen en niet rechtstreeks aan de eindgebruiker, bevestigt Uzimet. Meer informatie is te vinden op www.uzimet.nl.