Ingezonden persbericht


Persbericht

Agentschap Sociale Zaken en Werkgelegenheid realiseert geïntegreerd subsidiesysteem met behulp van FileNet P8

Amstelveen, 19 april 2007 - Het agentschap SZW in Den Haag zet FileNet P8 in voor efficiënte en professionele uitvoering van subsidieregelingen. Iedere stap dient te worden vastgelegd, inclusief de vereiste koppelingen naar heden, verleden en toekomst. Tevens moet tijdig de relevante management- en beleidsinformatie beschikbaar zijn. Dankzij FileNet P8 is de ICT-ondersteuning van al die processen optimaal gestroomlijnd, gebaseerd op het Application Service Provider concept. Zo profiteert het Agentschap als klantorganisatie van alle voordelen van eenvoudig en efficiënt gebruik, maar zonder de zorgen van de techniek. Implementatiepartner is Atos Origin.

Het Agentschap SZW is de kosten/baten dienst van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het voert subsidieregelingen uit op het gebied van sociaal economisch beleid, met name op het gebied van werk en inkomen. Het agentschap is onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van subsidieregelingen van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Herstart
In het kader van de interdepartementale aanbesteding InterLAB werd FileNet P8 geselecteerd als Enterprise Content Management tool. Besloten werd een herstart te maken met het bestaande Document Management Systeem (FileNet Panagon) op basis van het nieuwe FileNet P8-platform. Stapsgewijs wordt de hele backoffice organisatie geautomatiseerd aan de hand van processen die teruggrijpen op onderliggende informatie uit het documentmanagement systeem en de andere basissystemen. Het Business Process Framework maakt deze stappen mogelijk omdat daarmee een generiek raamwerk is gemaakt dat procesmatig is ingericht. Nieuwe processen kunnen moeiteloos worden aangehaakt.

Geïntegreerd subsidiesyteem
Zo wordt op de achtergrond reeds vanaf medio 2006 gebouwd aan een nieuw systeem voor de ondersteuning van de ESF-subsidies in het nieuwe tijdvak (2007-2013), ook op basis van FileNet P8 met toepassing van BPF. Hiervan is sinds januari 2007 in ieder geval de aanvraagmodule operationeel. Parallel aan deze nieuwe ESF-applicatie wordt een tweetal nieuwe (kleinere) regelingen geïmplementeerd. De workflow applicaties worden geïntegreerd met het documentmanagement systeem, zodat er een totaal geïntegreerd subsidiesysteem ontstaat met als basis het DMS.

"In de nieuwe situatie werkt het voor de gebruikers een stuk eenvoudiger, met alle informatie elektronisch voorhanden", aldus Henri Bekenkamp, teamleider I&A bij het agentschap SZW. "Inkomende stukken worden gescand, voorzien van metadata en de workflow 'ingestuurd'. Wij beschouwen het documentmanagement systeem als een echt backoffice systeem. Dat moet het fundament vormen voor de rest van de (front-office) applicaties, inclusief de elektronische formulieren waar we inmiddels ook mee zijn gestart."

ASP-principe
Bij aanvang van het project is gekozen om de applicaties extern te hosten bij een Application Service Provider (ASP) en niet bij de eigen interne SZW-ICT- dienstverlener. Voordeel hiervan is dat het technische beheer door de ASP-leverancier wordt uitgevoerd en het functionele beheer intern door de functioneel beheerders wordt aangestuurd.

FileNet P8 platform
FileNet P8 is een solide enterprise platform voor het vastleggen, opslaan, beheren, veiligstellen en verwerken van informatie en zorgt ervoor dat binnen organisaties de operationele, financiële en strategische efficiency toenemen en de total cost of ownership lager worden.

Over FileNet
FileNet, an IBM company, is een toonaangevend leverancier van innovatieve oplossingen op het gebied van Enterprise Content Management (ECM), Business Process Management (BPM) en Compliance. De oplossingen helpen klanten beter en sneller beslissingen te nemen. Ze ondersteunen organisaties bij het beheren van content, het voldoen aan wet- en regelgeving en het stroomlijnen van processen. Sinds de oprichting van FileNet in 1982 hebben meer dan 4.300 organisaties, FileNet-oplossingen ingezet om 'mission critical' content en processen optimaal te beheren. Meer informatie: www.filenet.com.


---

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Gerline van Wijnen. Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: gerline@influx-pr.com (Ref.0307)