Gemeente Goirle

Geen uitbreiding Sportcentrum Jan de Rooy

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle blijft bij zijn besluit van 28 maart 2006 géén medewerking te verlenen aan uitbreiding van Sportcentrum Jan de Rooy aan de Tijvoortsebaan. Het college is tot dit besluit gekomen op basis van het advies van extern adviseur Hermanides De Vries Advocaten te Eindhoven.

Op grond van beleidsmatige overwegingen, maar ook om te voorkomen dat het verlenen van medewerking zal leiden tot een ongewenste precedentwerking, waardoor de doelstellingen van het geldende bestemmingsplan, worden ondergraven, komt de externe adviseur tot de conclusie dat het college noch de gemeenteraad medewerking moet verlenen aan het uitbreidingsverzoek van het sportcentrum.

Motie
Het sportcentrum vroeg het college begin vorig jaar medewerking voor het uitbreiden van de bestaande sportschool aan de Tijvoortsebaan. In maart besloot het college hieraan geen medewerking te verlenen. Na bespreking in de Commissie Ruimte en in de gemeenteraad werd een motie aangenomen waarin het college werd opgeroepen het verzoek van De Rooy opnieuw te bekijken. Op 23 januari en 13 februari van dit jaar werd de besluitvorming aangehouden en besloten extern juridisch advies in te winnen. Dat advies ligt er nu en daaruit blijkt dat noch het college, noch de gemeenteraad op enigerlei wijze is gehouden medewerking te verlenen aan het uitbreidingsverzoek.
Zowel de Directie Ruimtelijke Ontwikkeling en Handhaving van de Provincie en de Provinciaal Planologische Commissie (PPC) gaven begin dit jaar een negatief advies af.