Gemeente Goirle

College: méér mogelijkheden uniforme reclame openbare weg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle heeft besloten de mogelijkheden voor reclame op en aan de openbare weg uit te breiden en te uniformeren. De gemeente Goirle gaat op dit terrein samenwerken met de gemeente Tilburg. Voor de zogenaamde driehoeksborden heeft Tilburg een overeenkomst gesloten met G&D Promotions. Deze overeenkomst loopt af in april 2009. Goirle kan op dit moment, binnen het bestaande contract aanhaken.

Een en ander is een uitwerking van de opdracht (bezuinigingenpakket 2004) van de gemeenteraad aan het college om 10.000,00 per jaar te verdienen met het plaatsen van reclames op en aan de openbare weg. De overeenkomst met G&D Promotions levert de gemeente jaarlijks een bedrag op van 25.000,- bruto.

Reclameframes
De veelkleurige boardkartonnen reclameborden en andere reclameborden die nu nog om lichtmasten worden gehangen, worden vervangen door 50 vaste reclameframes op vaste locaties. G&D Promotions zorgt voor het onderhoud, de verwerking van de aanvragen, het plaatsen en verwijderen van de posters en de facturering van de reclamekosten.

Voorrangsregeling
Om culturele evenementen uit Goirle een kans te geven te adverteren, wordt bij de invulling van tenminste 25 van de 50 reclameframes een voorrangsregeling aangehouden. Deze evenementen - zoals de wandelvierdaagse en de festiviteiten op Koninginnedag - staan als eerste genoemd in de voorrangsregeling. Daarna volgen gemeente-activiteiten zoals de kermis en gemeentelijke commerciële evenementen zoals braderieën en jaarmarkten. Ook Goirlese commerciële reclame van bijvoorbeeld detailhandel is opgenomen in de voorrangsregeling. Pas daarna komen evenementen en reclame van buiten de gemeente in aanmerking.