Ingezonden persbericht


Brocade neemt deel aan The Green Grid voor efficiënter energiegebruik in datacenters

Tilburg, 19 april 2007 - Brocade Communications Systems, Inc. (Brocade®) (Nasdaq: BRCD) maakt zijn deelname bekend aan The Green Grid, een non-profitconsortium dat efficiënt energiegebruik bij datacenters en binnen ICT-systemen van bedrijven wil bevorderen. The Green Grid is het eerste initiatief in de ICT-branche, dat zich met een holistische benadering richt op efficiënter energiegebruik binnen datacenters. Efficiënter energiegebruik staat hoog op de agenda van datacentergebruikers.

"Brocade spant zich voortdurend in om te voldoen aan de eisen van datacenterklanten", zegt Tom Buiocchi, Vice-President Worldwide Marketing van Brocade. "In dit kader nemen we ook deel aan The Green Grid en werken we actief samen met gelijkgestemde bedrijven die de uitdaging willen aangaan om energie efficiënter te benutten. We hebben zelf op dit vlak aanzienlijke verbeteringen gerealiseerd in Brocade-producten. Door onze kennis en ervaring te koppelen aan die van andere bedrijven, kunnen we meer bereiken."

Deelnemers aan The Green Grid delen de opvatting dat efficiënt energiegebruik in datacenters momenteel het belangrijkste aandachtspunt is voor technologieaanbieders en hun klanten. Dit heeft niet alleen te maken met de exponentiële stijging van de kosten voor energievoorziening en koeling over de afgelopen jaren. Het hangt ook samen met de klantvraag die zo snel stijgt, dat hieraan niet te voldoen is met het huidige aanbod van schone, betrouwbare energie op veel plaatsen in de wereld.

"Brocade beschikt over diepgaande kennis op het vlak van netwerkstorage", zegt Bruce Shaw, directeur van The Green Grid. "Dit is een belangrijke factor bij het bepalen van de efficiëntie van datacenters. De kennis van Brocade helpt ons bij de ontwikkeling van normen en standaarden waarmee we het energiegebruik in nieuwe en bestaande datacenters kunnen verbeteren."

Voor meer informatie over Brocade en over efficiënt energiegebruik: http://www.brocade.com/products/competitive/directors_env.jsp

Voor meer informatie over The Green Grid: www.thegreengrid.org

###

Over Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade is toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie. Met Brocade-producten zijn organisaties beter in staat hun IT-infrastructuur te optimaliseren en een compliant databeheer te voeren. Meer informatie is te vinden op www.brocade.com of op te vragen via info@brocade.com.