Ingezonden persbericht


Media alert

Stad Mechelen start samen met Adobe pilootproject voor digitalisering strafregister

Aanvraag en levering van getuigschrift voor goed gedrag en zeden voortaan volledig gedigitaliseerd met Adobe LiveCycle

Amsterdam, 19 april 2007 ­ Adobe Systems maakt het voor Stad Mechelen mogelijk de volledige afhandeling van de aanvragen en het afhalen van het bewijs van goed zedelijk gedrag digitaal te verwerken. Stad Mechelen, dat al bekend staat als 'digitale stad' dankzij haar uitgebreide e-loket, is samen met Adobe, staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging, Vincent Van Quickenborne en Cipal een pilootproject gestart. Door dit project hoeft de Mechelse burger niet meer langs het stadhuis te gaan om een getuigschrift af te halen. Stad Mechelen is hiermee de eerste stad die het administratieve proces rond strafregister digitaliseert en automatiseert.

De aanvraag van het getuigschrift verliep in Mechelen al enkele jaren elektronisch dankzij het e-loket. Het papieren document moest echter nog steeds worden afgehaald op het stadhuis. Met behulp van Adobe LiveCycle heeft Stad Mechelen nu het volledige proces kunnen automatiseren. Met behulp van een elektronische identiteitskaart en een kaartlezer kan de burger het getuigschrift voortaan van thuis uit opvragen, bekijken en opslaan via het Mechelse e-loket. Het document kan vervolgens in PDF-formaat doorgemaild worden naar de werkgever of een andere instantie. Het gehele proces is door Adobe LiveCycle geautomatiseerd en optimaal beveiligd. De ontvanger kan niets wijzigen in het document. De elektronische handtekening verzekert de authenticiteit van het document waarmee het conform de wetgeving is.

"De kracht van deze oplossing ligt in de combinatie van twee zaken: het stroomlijnen van de informatieprocessen middels LiveCycle en het gebruik van de alomtegenwoordige PDF-bestanden", zegt Kris Cole, Practice Manager bij Adobe Benelux. "Met dit pilootproject maakt stad Mechelen het leven van zijn burgers en ambtenaren een stuk eenvoudiger. Jaarlijks verwerkt stad Mechelen zo'n 6.000 getuigschriftaanvragen. Door al het print-, stempel- en verzendwerk vormde dit een enorme administratieve belasting op de gemeentelijke organisatie. Met Adobe LiveCycle kan Mechelen dit proces vereenvoudigen en versnellen. We zijn erg blij Mechelen te kunnen helpen met de uitbouw van de elektronische dienstverlening aan de burger."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Adobe Systems Incorporated

Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2007 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com