Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CSU start uniek Gezondheidsfonds

Uden, 19 april - CSU heeft in samenwerking met Arbo-dienst Commit een uniek Gezondheidsfonds opgericht. Vanuit het Gezondheidsfonds worden projecten gefinancierd die de gezondheid en het welzijn van medewerkers zowel in hun persoonlijke situatie als op de werkplek verbeteren. CSU zet met de oprichting van dit fonds een nieuwe stap in het reduceren van verzuim. CSU investeert jaarlijks minimaal E 50.000,- in het fonds, deels gefinancierd vanuit de besparingen door het reduceren van het ziekteverzuim.

Allereerst worden de behoeften en wensen van de CSU-medewerkers geïnventariseerd door middel van een enquête met vragen over gezondheid en gezondheidsbeleving. Deze enquête is naar 1000 willekeurige personeelsleden gestuurd. Afhankelijk van de uitkomsten zal CSU gerichte projecten opstarten die gezondheid en welzijn bevorderen. Te denken valt hierbij aan het geven van voorlichting, het verstrekken van fruit, het opnemen van een gezonder kantineassortiment, het ontmoedigen van ongezonde gewoonten zoals roken of het bevorderen van beweging en sport door het geven van korting op een sportschool. Ook preventieve maatregelen die te maken hebben met het inrichten van de werkplek kunnen uit het fonds worden bekostigd.

De unieke verzuimaanpak van CSU zorgt al jaren voor één van de laagste verzuimpercentages in de branche. Met Arbo-dienst Commit zijn concrete prestatieafspraken gemaakt. Lukt het Commit om het verzuim terug te dringen, dan ontvangt zij een bonus die vervolgens in het Gezondheidsfonds wordt gestopt. Met de Centrale Ondernemings Raad (COR) is bovendien afgesproken dat CSU ook een afdracht doet wanneer het verzuim niet daalt. Dat maakt het Gezondheidsfonds 'een blijvertje'. Het Gezondheidsfonds is een nieuw voorbeeld van de koploperspositie die CSU wil innemen in aandacht voor het welzijn van medewerkers. Het is ook een teken van de verdere verschuiving in het verzuimbeleid van curatief naar preventief en meer eigen regie.

CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak en beveiliging. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. CSU biedt werk aan ruim 10.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven en top 5 van beveiligingsbedrijven in Nederland.

De organisatie verwacht over 2007 een omzet van ruim 200 miljoen euro.

CSU werkt vanuit een verbetermodel waarbij medewerkertevredenheid zorgt voor betere dienstverlening en een hogere klantwaardering. CSU won in 2006 goud in de verkiezing tot Beste werkgever van Nederland, die door Great Place to Work wordt uitgevaardigd. Meer info op www.csu.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht