Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Derde tranche obligatielening
Arnold Palmer-baan geplaatst

DEN HAAG - Euro American Investors heeft de derde tranche van de obligatielening EA Golf France geplaatst. In totaal bestond deze tranche uit 24 stukken ter grootte van E 50.000. Het bedrag van E 1.2 miljoen wordt aangewend voor de verdere afronding van de Arnold Palmer Signature Golfcourse in Crécy la Chapelle bij Parijs, Frankrijk.

De aanleg van de Palmer-golfbaan bevindt zich in de laatste fase. Op dit moment worden onder andere de irrigatie-en drainage-systemen aangelegd. Ook worden andere afrondende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het opbrengen van speciale zandlagen voor de greens. Aansluitend kan dan het gras worden ingezaaid. De eerste betalende golfers zullen volgend jaar op de baan spelen.

Met de afwerking van deze golfbaan, die nu al tot de top van Europa gerekend mag worden, is vorig jaar begonnen. De baan, ontworpen door Palmer Course Design, lag al meer dan een decennium in ruwbouw gereed, maar is door toenmalige ontwikkelaars niet afgemaakt. 'Daardoor is de investering in de afronding van de golfbaan thans ook relatief laag. De grootste kosten zijn immers in het verleden al gemaakt, waardoor de exploitatie ook bijzonder gunstig afsteekt ten opzichte van golfbanen die volledig nieuw moeten worden ontworpen en gebouwd', aldus Euro American Investors.

De exploitatie van de Arnold Palmer Signature Golfcourse is in handen van Troon Golf. Troon exploiteert wereldwijd op succesvolle wijze golfbanen, waarbij naast speelplezier ook service en kwaliteit van het allerhoogste niveau zijn. De golfmanagement-company praat in dit kader over de Troon Experience. Euro American Investors werkt in Crécy la Chapelle aan de realisering van het Masterplan Domaine de la Brie. Dit voorziet in de bouw van een hotel, een conferentiecentrum, een luxueus wellness-project en de ontwikkeling van villa's. Deze worden gebouwd op de bestaande 18-holes golfbaan. Vanaf volgend jaar kunnen de spelers terecht op de nieuwe Palmer-baan, dat evenals de huidige baan een openbare golfcourse wordt. Het bestuur van de provincie Ile de France stemde in februari jl. in met een ontwerpstreekplan waarin de Masterplan-ontwikkeling mogelijk wordt. Het streekplan ligt thans ter visie. Voor de aanleg van de nieuwe Arnold Palmer Signature Golfcourse was in het verleden al vergunning verleend. De obligatielening heeft een looptijd van 36 maanden met een rente van 12%. ------------------

Sinds 1980 is Euro American International actief in de Amerikaanse en Europese vastgoedsector. De organisatie, met kantoren in Den Haag, Tampa, Florida en Düsseldorf, Duitsland, ontwikkelt, beheert en verkoopt onroerend goed. Opererend onder de naam Euro American Investors is het bedrijf actief in de segmenten woningbouw, winkelcentra, kantoren en bedrijfsgebouwen. In de afgelopen 26 jaren heeft Euro American Investors in de VS en Europa circa tachtig projecten met een gezamenlijk vermogen van meer dan 1 miljard euro geïnitieerd en afgewikkeld. Euro American Investors wil zich ten behoeve van de participerende beleggers onderscheiden door een zorgvuldige selectie van de vastgoedobjecten en een optimaal beheer. Onder Euro American International BV zijn onder meer de volgende ondernemingen actief: Euro American Investors Group BV, Euro American Participations BV, Euro American Investors Group USA, Inc en Euro American Investors Group Vermittlungs-GmbH. -----------------