Politie Midden- en West Brabant

Tien arrestaties tijdens actie op growshop

TILBURG, 19 april 2007

Tien arrestaties tijdens actie op growshop

TILBURG: De politie van het team Tilburg Noord-Oisterwijk heeft gistermiddag en avond samen met agenten van het Joint Hit Team een actie gehouden in verband met de verdenking van handel in softdrugs vanuit een growshop aan de Kapitein Rondairestraat. Daarbij zijn tien verdachten aangehouden die allen door een hulpofficier van justitie in verzekering zijn gesteld.

De politie van het team Tilburg Noord-Oisterwijk riep in verband met toenemende signalen dat vanuit een growshop aan de Kapitein Rondairestraat hennep (toppen, planten en stekken) verkocht zou worden, de hulp in van het Joint Hit Team van de politie Midden en West Brabant. Gezamenlijk werd besloten een actie te houden.

De eerste aanhouding vond plaats op de Dopheistraat. Daar werd rond 15.00 uur de auto van een 40-jarige Oosterhouter gecontroleerd die de bedoelde growshop bezocht had. In de auto werd een zak met 40 hennepstekken aangetroffen. De bestuurder werd aangehouden.

Rond 15.30 uur werden op de Lochtstraat twee Tilburgers van 23 en 25 jaar aangehouden nadat in de kofferbak van de auto een tas, een big shopper, gevuld met henneptoppen was aangetroffen. Ook deze verdachten waren gesignaleerd bij de growshop. Beide verdachten werden in verzekering gesteld. De 25-jarige verdachte gaf aanvankelijk een valse naam op.

Hierop werd besloten een instap te doen in de growshop. Daar werden zes mannen aangehouden. Het ging om vijf Tilburgers en één man uit Rijen, in de leeftijd van 29 tot en met 44 jaar. Ook zij zijn in verzekering gesteld. In aanwezigheid van een Officier van Justitie werd in het pand een doorzoeking ingesteld. Hierbij werden drie kilozakken met hennep en diverse andere attributen die gebruikelijk zijn in de drugshandel aangetroffen.

De 10^e verdachte betreft een 30-jarige Tilburger die tijdens de doorzoeking de growshop binnen kwam met een grote plastic zak met hennepresten. Ook hij is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in. De gemeente is van de eerste bevindingen op de hoogte gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk