Gemeente Hilversum

Veel interesse 'Ondernemend uitkering uit'

10 april 2007
'Ondernemend de uitkering uit'. Dat is het motto van de startersdag voor mensen, die een uitkering hebben, maar die overwegen om te beginnen als ondernemer. De organisatie is in handen van uitkeringsinstantie UWV, het Centrum voor werk en Inkomen (het vroegere Arbeidsbureau) en de gemeenten in het Gooi.

In het totaal zijn zevenduizend mensen uitgenodigd. Er hebben zich meer dan vijfhonderd mensen aangemeld. Dat zijn er meer dan de organisatie had verwacht. Daarom is die al bezig om naast de eerste startersdag op donderdag 19 april een tweede startersdag te plannen. De eerste startersdag wordt gehouden in het gebouw van het ROC in Hilversum. De bedoeling van deze dagen is om mensen, die geschikt zijn voor het ondernemerschap, goed toegerust van start te laten gaan. Zij kunnen onder meer projectbegeleiding, scholing en financiële ondersteuning krijgen.

De uitnodiging was gericht aan ingeschrevenen bij het CWI, zowel van Gooi-Noord (Huizen) als Gooi-Zuid (Hilversum). Het is in principe niet de bedoeling dat er zich nog meer mensen melden, maar mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen en u bent wel ingeschreven bij het CWI of u bent arbeidsongeschikt en u denkt toch een mogelijkheid te hebben om voor uzelf te beginnen, dan kunt u zich bij de balie van het CWI alsnog aanmelden. Die balie is in het gebouw Wisselwerk, Wilhelminastraat 1-19. Voor de startersdagen kunt u dit doen tot dinsdag 17 april. U dient daarvoor bij de balie een formulier in te vullen.
Mocht u op een ander tijdstip over het starten van een bedrijf of hulp aan u als ondernemer informatie willen hebben, dan kunt u op werkdagen altijd terecht bij het Loket Zelfstandigen bij het CWI.