KNHS


Nederlandse endurance ruiters presteren naar verwachting 19 april 2007

Ermelo (KNHS)- In het Duitse Fischerhude werd op 14 en 15 april een endurance wedstrijd verreden die voor de Nederlandse kaders als observatiewedstrijd was aangewezen. Ondanks de enigszins rommelige organisatie, wisten de goed georganiseerde Nederlandse deelnemers mooie prestaties neer te zetten.

Het was verrassend warm en de paarden hadden niet veel tijd gekregen om te acclimatiseren. Toch wisten ze in een behoorlijke snelheid de wedstrijd af te leggen. Het ging er bij deze wedstrijd in eerste instantie niet om hoe snel de paarden liepen, maar meer om het management van en rond de combinaties. Het is een van de eerste wedstrijden in het seizoen en dan kun je niet meteen een topprestatie neerzetten. Een goed management is in het begin van het seizoen belangrijk, van daar uit kun je meer aan de snelheid gaan werken. De combinaties presteerden eigenlijk wel zoals ik had verwacht, sprak bondscoach Mechteld Gerding.

Jarmila Lakeman wist zich met routinier Joker R als eerste te plaatsen bij de junioren. Door deze prestatie wordt zij opgenomen in het junioren/ Young Riders A-kader.

"Jannet van Wijk eindigde met Latino op een zeer goede tweede plaats in de wedstrijd over 80 kilometer senioren. In de wedstrijd over 120 kilometer senioren heeft Yvonne van der Velde haar Joy La Vie en Rose na 80 kilometer teruggetrokken. Haar paard had een beetje last van koliek en wilde niet goed eten. Anita Lamsma die samen reed met Jeanne Linneweever voelde al dat haar Layla Ara Fran vlak voor de finish niet helemaal rad liep en het paard werd dan ook afgekeurd. Linneweever daarentegen zette een zeer verdienstelijke prestatie neer door zesde te worden met Riki's Macho Man en eindigde daarmee als beste Nederlander," aldus Gerding.
Carmen Romer reed haar Eddie R naar de achtste plaats. Karin Sturrus werd tiende, Janet Lam twaalfde.

Begin mei staat er een trainingsweekend op de Veluwe op het programma. Daarna staat als volgende observatiewedstrijd de Fasna Trail (tevens het NK) op het programma. Deze wedstrijd wordt op 16 juni rond het KNHS centrum in Ermelo verreden. Het EK voor senioren wordt op 8 september in Portugal verreden. Voor de junioren staat er geen kampioenschap op het programma dit jaar.