Eerste Nederlandse Datingsite Hacker Safe gecertificeerd


RODEN, 20070419 -- Roden, 19 april 2007 - Relatieplanet, de grootste datingsite van Nederland, laat zich dagelijks onderwerpen aan ruim 300 testen die de meest recente beveiligingslekken kunnen detecteren. De testen worden uitgevoerd door HACKER SAFE, een service die in Europa door Business to You wordt geleverd. Via Relatieplanet wordt privacygevoelige informatie via internet verstuurd en bewaard. Goede +beveiliging van de website is daarom van cruciaal belang. Relatieplanet is de eerste Nederlandse datingsite die haar website op deze manier laat controleren.

Dating op Relatieplanet is veilig
Chris van Tuijl, directeur van Relatieplanet: "Relatieplanet staat erom bekend dat we alle mogelijke maatregelen en oplossingen inzetten om de site voor onze leden zo veilig mogelijk te maken. Het beveiligingsaspect is van cruciaal belang. Niet alleen als het gaat om
e-commerce transacties, maar ook bij het bewaren van privacygevoelige gegevens. Denk bijvoorbeeld aan geboortedata, persoonlijke voorkeuren, e-mail adressen, en uiteraard de mail van onze leden".

Om de veiligheid te waarborgen heeft Relatieplanet gekozen voor een dagelijkse controle. "HACKER SAFE is de beste oplossing in de markt, omdat ze ook voor Visa en MasterCard webwinkels certificeren inzake PCI/DSS (Payment Card Industry/Data Security Standard). Dit wordt gecombineerd met de mogelijkheid om op de website door plaatsing van het HACKER SAFE-logo de veiligheid aan te tonen richting de leden."; aldus Chris van Tuijl.

HACKER SAFE, een dynamische aanpak van beveiliging
Jeroen Doorman, sales manager B2U: "Een dynamische site als Relatieplanet vereist een dynamische aanpak van beveiliging. Alleen door het dagelijks monitoren van de systemen, verbindingen en activiteiten kan Relatieplanet de ontwikkelingen adequaat bijhouden. HACKER SAFE is een service die de site dagelijks minutieus controleert. Via een webportal worden in een duidelijk dashboard alle potentiële beveiligingslekken getoond. Per item wordt aangegeven wat het risico is van het gevonden probleem en hoe dit is op te lossen door Relatieplanet."





Relatieplanet / B2U