Club Danielz is net opnieuw ingericht met LED verlichting van Profect


Één van de toonaangevende clubs in Scheveningen "Club Tahiti" is na een grondige verbouwing veranderd in Danielz

ENTER, 20070419 -- Op 20 april aanstaande opent Danielz in Scheveningen officieel haar deuren. Club Tahiti was jaren één van de toonaangevende clubs voor Den Haag en omgeving. Jaap Sprenkels besloot dat het na 20 jaar tijd was voor een zeer grondige verbouwing. Letterlijk alles is verbouwd en vernieuwd, tot aan de naam aan toe. Volgens Jaap Sprenkels hoort bij zo'n grondige verbouwing en metamorfose ook een andere naam, Club Tahiti is daarom veranderd in Danielz.

Huisstijl en inrichting en LED verlichting
Vanaf het begin is Profect samen met een interieurarchitecte betrokken geweest bij de inrichting en de nieuwe huisstijl van Danielz. Net zoals bij Club Tahiti fungeert Danielz overdag als restaurant en 's avonds als club en discotheek. De inrichting en de verlichting van Danielz moesten aan deze dubbele eis voldoen. De stijl die men zocht was een mix van lounge, modern/trendy, maar moest ook warmte en geborgenheid uitstralen. Door het interieur en de LED verlichting goed op elkaar af te stemmen is een multifunctionele inrichting ontstaan.

Bovendien is Danielz er van verzekerd dat de energierekening prettig laag blijft, omdat de LED verlichting zeer weinig vermogen vraagt. Daarnaast is de lange levensduur (60.000 uur minimaal) een zeer plezierige bijkomstigheid, maar ook het gegeven dat LED verlichting geen warmte afgeeft is voor de bezoekers uiterst aangenaam.

Profect heeft bij Danielz vele toepassingen van LED verlichting gebruikt. De volgende LED verlichtingselementen zijn door Profect bij Danielz toegepast.

In de luifel van de garderobe zijn een aantal LED RGB inbouwspots geplaatst, die de uitgiftebalie van de garderobe sfeervol verlichten.

De Perspex achterwanden van de bars wordt aangelicht door LED RGB Quentin buizen, die deze achterwanden wisselend in een andere kleur kunnen zetten. De voorzijde van de bars, zijn voorzien van LED RGB colourcove slang, waardoor de voorzijde van de bars opgloeien en hierdoor lijkt het barblad te


zweven. In het plafond, boven de bar zitten een aantal LED RGB inbouwspots die de bar van bovenaf in een kleurengloed kunnen zetten.






Langs de randen van de dansvloer is LED RGB Colourcove slang gemonteerd, zodat de dansvloer lijkt te zweven op de donkere ondergrond. In het plafond bij de wanden van de dansvloer zijn een tiental LED RGB inbouwspots gemonteerd. Deze spots kunnen de wanden van de dansvloer in elk gewenste kleurenpallet zetten.

Vanaf de entree is de 15 meter lange lichtstraat die in het plafond van het clubgedeelte zit al goed zichtbaar. De Perspex platen worden door LED RGB Quentin buizen aangelicht. Hierdoor is de zijn spectaculaire lichtshows met de lichtstraat te tonen, maar ook een subtiel lounge effect als het restaurant geopend is behoort uiteraard tot de mogelijkheid.
















Bediening van de verlichting
Voor de bediening van de Led verlichting wordt gebruikt gemaakt van een ASX 60 controller met 6 programma's voor de functies als dagzaak. Voor de uitgebreidere verlichting van de club en discotheek heeft Profect het systeem Lightjockey geïnstalleerd. De bediening werkt middels een simpele druk op het desbetreffende vakje op de Touchscreen. In totaal zijn ca. 800 programma's voor de verschillende LED elementen in deze DMX-controller software aangebracht.



Als echte aandachtstrekker geldt de door LED verlichting verlichte waterval. Deze waterval is centraal in het midden van een lange muur geplaatst. Voor het aanlichten van deze waterval zijn een aantal LED RGB Quentin buizen gebruikt waardoor de gehele waterval in elk gewenste kleureffect getoond kan worden.





Ingezonden persbericht