Leren en werken: eerste kraamverzorgers in opleiding ROC West-Brabant


ETTEN-LEUR, 20070419 -- De eerste 20 deelnemers van de opleiding Verzorgende niveau 3 zijn deze maand gestart bij ROC West-Brabant. De opleiding leidt hen op tot kraamverzorger. De organisaties Thebe Kraamzorg Tilburg, Mark en Maasmond Oosterhout, Thuiszorg Breda en Kraamzorg Homecare Bergen op Zoom hebben de krachten gebundeld om gezamenlijk en in samenwerking met P3 Transfer een opleiding tot kraamverzorgers in de steigers te zetten. Kellebeek College heeft de opleiding volledig op maat gemaakt en volgens de wensen van de organisaties doorontwikkeld, waardoor de organisaties uiteindelijk voortdurend beschikken over goedopgeleide kraamverzorgers.

De kraamzorgaanbieders zitten te springen om kraamverzorgers, maar helaas is het aanbod schaars op de arbeidsmarkt. Aan geïnteresseerden in een baan in de kraamzorg is geen tekort. Echter de juiste bagage en papieren ontbreken. Daarom heeft Thebe Kraamzorg het initiatief genomen om samen met de genoemde kraamzorgaanbieders de handen ineen te slaan om een opleiding op maat te ontwikkelen, die de toekomstige kraamverzorgers uitrust met de juiste kennis en competenties.

Leren en werken tegelijk
Het voordeel van de ontwikkelde scholing is dat de deelnemers niet fulltime de schoolbanken in hoeven, maar de verworven kennis en vaardigheden uit de opleiding snel kunnen toepassen in de praktijk. Een groot deel van de deelnemers is al werkzaam bij één van de organisaties. Daarnaast is er ook een aantal nieuwe deelnemers aangetrokken die na het succesvol doorlopen van de sollicitatieprocedure in dienst komen bij één van de organisaties. De deelnemers starten de opleiding door zes weken, drie dagen per week lessen te volgen, om daarna in de praktijk aan de slag te gaan. Daarnaast volgen ze dan nog twee dagen per twee weken lessen van de opleiding. Na het afronden van deze éénjarige opleiding kunnen de deelnemers aan de slag als gecertificeerd kraamverzorger.

In september start de volgende groep deelnemers.

Interesse?
De vier organisaties verwelkomen graag mensen die een baan in de kraamzorg ambiëren. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de kraamzorgaanbieder in uw omgeving.

Thebe Kraamzorg Tilburg & Mark
en Maasmond Oosterhout
Afdeling Perspectief
T 0900-8806
E perspectief@thebe.nl

Thuiszorg Breda
Lisette van der Veeken
T 076-5265641
E lvanderveeken@thuiszorgbreda.nl

Kraamzorg Homecare
Hanny Lagemaat
T 040-2064444
E h.lagemaat@kraamzorg-homecare.nl

P3 Transfer BV
P3 Transfer haalt met bedrijfsopleidingen, trainingen en cursussen in vele branches op zowel regionaal als landelijk niveau, het maximale uit het potentieel van mensen. Het aanbod bestaat enerzijds uit opleidingen, maatwerk/in-company trajecten en maatwerk BBL-trajecten (Beroepsbegeleidende Leerweg) voor bedrijven en instellingen en anderzijds uit opleidingen, trainingen en cursussen voor particulieren.

Opleidingen worden zo opgezet dat deze optimaal aansluiten bij de praktijk van mensen. Vaardigheden en kennis zijn op deze wijze direct inzetbaar en verbeteren aantoonbaar het rendement van organisaties. P3 Transfer is de organisatie met antwoord op alle opleidingsvraagstukken. De synergie en daarmee het (aantoonbaar) resultaat is hierdoor optimaal.

P3 Transfer is een onderdeel van ROC West-Brabant.