ChildRight kunstveiling levert 161.000 euro op


Art maakt wederom dromen waar

AMSTERDAM, 20070419 -- In Hotel Arena te Amsterdam vond gisteren de derde editie van de Art for Dreams kunstveiling plaats, georganiseerd door kinderrechtenorganisatie ChildRight. De veiling was een enorm succes, de opbrengst lag met 161.000 euro ver boven die van de voorgaande jaren.

Veilingmeester Jop Ubbens van Christie's Amsterdam heeft zich wederom vol energie ingezet om de 70 kunstwerken van Ruud de Wild, Sacha de Boer, Frans Molenaar, Henk Schiffmacher en van gerenommeerde kunstenaars als Jeroen Krabbé, Peter Donkersloot, Jan Sierhuis en vele anderen met succes te veilen. Topstukken van de avond waren de bronzen jaguar van kunstenaar Chris Tap en de designhoed van Henriette Dijkinga. Als extra verrassing heeft Frans Molenaar aangeboden samen met de koper van zijn donatie een unieke vaas te maken

De opbrengst komt dit jaar ten goede aan diverse projecten van ChildRight, waaronder de bouw van de kinderafdeling van het H.A.K. Ziekenhuis te Biemso (Ghana). Op deze kinderafdeling komen 50 bedden en moderne medische apparatuur. En er wordt een speciale infectieruimte ingericht, waar kinderen met infecties behandeld kunnen worden. Directeur Audrey Souisa is erg blij met de opbrengst: "De kinderafdeling van het H.A.K. Ziekenhuis moet er komen. Jaarlijks sterven er wereldwijd 20.000 kinderen door een ongeval tijdens het werk. Met deze kinderafdeling kunnen wij de kinderen in Ghana sneller en beter helpen."

Ondanks een aarzelend begin heeft het zomerse weer mensen er niet van weerhouden te komen. De veiling werd muzikaal aangekleed door een spetterend live optreden van Linda Wagemakers die ook een nummer van haar nieuwe CD zong. Als afsluiting van de sfeervolle avond trad Rachel Grace met haar elektrische viool op, begeleid door DJ San Proper.

ChildRight bedankt presentatrice Diana Matroos, alle deelnemende kunstenaars, BN'ers en sponsors die deze avond mede mogelijk hebben gemaakt, in het bijzonder Jop Ubbens van Christie's Amsterdam, Inkon Papier, Hotel Arena en De Lijstenmakers.