Gemeente Hardenberg

Hardenberg krijgt Walk of Fame voor topsporters

Eerste Walk of Fame voor topsporters in Nederland

In stad Hardenberg wordt op korte termijn langs de Vecht een Walk of Fame aangelegd waar Nederlandse topsporters worden geëerd. De officiële ingebruikname staat gepland voor 20 april. Een aantal bekende sporters komt zijn of haar tegel onthullen. De Walk of Fame is een initiatief van atletiekvereniging Spurt88 en de gemeente Hardenberg.

Met de Walk of Fame willen de initiatiefnemers Nederlandse topsporters eren voor hun prestaties. Voorwaarde voor een plek is, dat ze de betreffende tegel zelf komen onthullen. Op 20 april komen verschillende topsporters naar Hardenberg om de Walk of Fame officieel in gebruik te nemen. In de komende jaren worden steeds twee of drie bekende sporters uitgenodigd om hun tegel in Hardenberg te komen onthullen.

Regionale namen
Topsporters, die in aanmerking komen voor vermelding op de Walk of Fame, moeten uit Nederland komen en in hun loopbaan een internationale prestatie hebben geleverd. En omdat Hardenberg trots is op de topsporters uit de eigen gemeente, worden ook zij in de komende jaren uitgenodigd een tegel met hun naam te komen onthullen. Voorwaarde is dan wel dat men minimaal 16 jaar is en professioneel met de sport bezig is (of is geweest). En mochten er in de toekomst op topsportniveau internationale prestaties worden geleverd binnen de grenzen van de gemeente Hardenberg (al dan niet door Nederlandse topsporters), dan is er ook gelegenheid een tegel te onthullen.

Langs de Vecht
De Walk of Fame voor topsporters wordt aangelegd in het reeds bestaande voetpad van de Gedempte Haven naar de nieuwe fietsbrug, langs de rivier de Vecht in het centrum van Hardenberg. Om duidelijk te markeren dat op de betreffende plek een Walk of Fame voor sporters is gerealiseerd wordt een bord met korte informatie geplaatst. Meer gegevens over de sporters en hun prestaties is te vinden op de gemeentelijke website, waarop een speciaal gedeelte voor de Walk of Fame wordt ingericht.

Marti ten Kate
Het is de bedoeling om de onthulling, die feestelijk wordt aangekleed, jaarlijks te laten plaatsvinden op de dag van de Hardenberg City Run. Maar daarnaast zijn er volop mogelijkheden om ook op andere momenten sporters een tegel te laten onthullen, als ze toevallig in de gemeente Hardenberg zijn. Het organisatiecomité voor de jaarlijkse feestelijke onthulling bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente Hardenberg en Spurt88. Het comité wordt bijgestaan door de bekende topsporter Marti ten Kate, die voor NOC/NSF werkt en daarmee een groot netwerk aan topsporters heeft.

Beleid
Het realiseren van een Walk of Fame voor topsporters sluit nauw aan bij het beleid van de gemeente Hardenberg. Het gemeentebestuur onderschrijft het belang van sport en profileert zich ook als sportgemeente. Bovendien: goed voorbeeld doet volgen. Het in het zonnetje zetten van topsporters zet wellicht anderen aan tot sporten. Daarnaast is de realisatie van een Walk of Fame voor topsporters opnieuw een mogelijkheid om Hardenberg op een positieve manier op de kaart te zetten.
Lees voor Lees voor