Productschap Margarine


03.04.2007

Kansen en mogelijkheden in de Ethiopische oliezadenketen

Vrijdag 20 april 2007 organiseren het Productschap MVO en de directie Industrie en Handel (I&H) van het ministerie van LNV het seminar Kansen en mogelijkheden in de Ethiopische oliezadenketen. Doel van de bijeenkomst is om u te informeren over hoe de Ethiopische oliezadenketen is georganiseerd en welke investeringsmogelijkheden er zijn voor wat betreft de productie en vermarkting van plantaardige olie voor de lokale en internationale markt.

Ethiopië kent een lange traditie in de oliezadenteelt en heeft een groot potentieel voor uitbreiding van de productie. Vele soorten oliezaden worden er geteeld. Vaak op biologische wijze. Op het gebied van sesamzaad is Ethiopië een wereldspeler. Voor producten als lijnzaad en saffloerzaad met hun gezonde vetzuursamenstelling zijn er in potentie interessante export-mogelijkheden.

Centraal tijdens het seminar staat de presentatie van de resultaten van een fact finding missie naar Ethiopië en marktstudie van de Ethiopische oliezadenketen. Experts uit het bedrijfsleven en de LNV-raad uit Addis Abeba zullen o.a. als spreker optreden.

De bijeenkomst vindt plaats in het VNO/NCW gebouw in Den Haag van 9.45 13.00 uur. Het volledige programma en een aanmeldingsformulier kunt u hier vinden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Ingrid Korving, directie I&H, email i.korving@minlnv.nl of bij Ronald Zwart, productschap MVO, email zwart@mvo.nl.