Nieuw voetbalboek over FC Den Bosch

10.04.2007 / 13:41 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Adr. heinen uitgevers

Adr. heinen uitgevers

Vrijdag 20 april a.s. wordt het volgende boek gepresenteerd:

HEYA DEN BOSCH
(deel 2 in de reeks Brabants Gras)

door Henk Mees en Henri van der Steen

Wie voetbalt, kan verhalen. Heya Den Bosch, deel 2 in de serie Brabants Gras, illustreert dat. Veertig jaar FC Den Bosch 67 levert een boek vol verrassende verhalen op. Een tijdlang stond de Brabantse club bekend als reuzendoder van de topclubs. PSV, Ajax en Feyenoord kwamen met schrik in de benen naar De Vliert, waar nog steeds de schaatsyell Heya Den Bosch klinkt.
Als deelnemer aan de nacompetitie van de eerste divisie aast FC Den Bosch op nieuwe wapenfeiten. Het boek Heya Den Bosch vertelt over het elan van de club, over de vele kleurrijke hoofdrolspelers die FC Den Bosch voortbracht. De zes Bossche jaren van Ruud van Nistelrooij worden uitvoerig belicht. Volop aandacht ook voor het onrecht dat FC Den Bosch in de bekerfinale van 1991 tegen Feyenoord werd aangedaan. Er wordt ook uitvoerig verslag gedaan van de allereerste competitiewedstrijd in Brabant, die in Den Bosch eindigde bij 0-17, en de strikt geheime wedstrijd waarin FC Den Bosch met 4-2 van Oranje won.

Heya Den Bosch is een initiatief van de journalisten Henk Mees en Henri van der Steen, beiden werkzaam bij het Brabants Dagblad en wordt uitgegeven door Adr. Heinen Uitgevers. De schrijvers kunnen bogen op jarenlange ervaring en grote kennis van het voetbal. Deel 1 in de serie Brabants Gras stond in het teken van PSV. Deel 2 van Brabants Gras ruikt naar nog méér.

Einde bericht

Voor de redactie:
De presentatie van Heya Den Bosch vindt plaats op vrijdag 20 april a.s. bij FC Den Bosch. Tussen 18.00 en 18.30 uur bent u van harte welkom (svp. vooraanmelden via pburgers@bgn.nl) in Stadion De Vliert waar Heya Den Bosch door de voorzitter van de Raad van Bestuur van Schouten & Nelissen Groep, Anne Schouten van Hooft wordt uitgereikt aan de heren Rombouts (burgemeester van s-Hertogenbosch), Lucius (oud-speler van FC Den Bosch, aanvoerder van Feyenoord) en Kersten (voorzitter FC Den Bosch). De auteurs zijn beschikbaar voor interviews.

Technische gegevens
Titel : Brabants Gras 2. Heya Den Bosch
Auteurs : Henk Mees & Henri van der Steen
Uitgeverij: Adr.Heinen Uitgevers, s-Hertogenbosch
Omvang : 128 pagina's, paperback
ISBN : 9789086800438
Verschijnt: 20 april 2007
Winkelprijs: euro 9,95

Voor vragen over het boek, interviews, een recensie-exemplaar of beeldmateriaal: Adr.Heinen Uitgevers, s-Hertogenbosch (www.adriaanheinenuitgevers.nl), tel: 073-6890681 / 06-45178320; e-mail: pburgers@bgn.nl)