Gemeente Bussum

Parkeren tijdens de kermis

Van vrijdag 20 april tot en met maandag 23 april aanstaande staat de kermis weer op het Raadhuisplein. Parkeerders zullen tijdens die dagen moeten uitwijken naar andere plaatsen.

De gemeente Bussum is zich bewust van de schaarste op het gebied van parkeerplaatsen in het centrum, veroorzaakt door de werkzaamheden aan Landstraat Noord. Daarom mogen houders van een parkeervergunning Centrum (bewoners en/of bedrijven) op bovengenoemde data parkeren op alle parkeerplaatsen binnen Bussum, zowel op betaald parkeerplaatsen in het centrum als op de parkeerplaatsen in de gebieden voor belanghebbendenparkeren.

Er is één uitzondering: parkeren op parkeerplaatsen met een maximale parkeertijd van één uur is niet toegestaan. Dit zijn onder andere parkeerplaatsen op de Brinklaan (voor Olsthoorn), op de Olmenlaan, in de Havenstraat en Kapelstraat, op het Boekweitplein, op de Generaal de la Reijlaan en bij het postkantoor.

De parkeercontroleurs zijn op de hoogte van deze tijdelijke verruiming van de geldigheid van parkeervergunningen. Het spreekt vanzelf dat er niet geparkeerd mag worden op trottoirs, fietspaden, hoeken van de straat en dergelijk.