Time : 12:59:28
Date : 12 April 2007
Sender Name: Institut Belge de Victimologie

3de Wetenschappelijke Dag 2007 - Wie verleent hulp aan de hulpverlener ?

Studiedag van 20 april 2007 van 9u tot 17u

Het vrijwaren van Gezondheid en Welzijn op het Werk bij hulpverleners die slachtoffers begeleiden

Iedere hulpverlener die in contact treedt met slachtoffers, stelt vroeg of laat vast dat het onmogelijk is om ongevoelig te blijven tegenover de menselijke reacties van de slachtoffers.

Verhalen die ontredderen en situaties waar we machteloos tegenover staan zijn dagelijkse kost voor degenen die slachtoffers bijstaan. Dit werk vereist betrokkenheid van onszelf en het benutten van onze persoonlijke vaardigheden om hiermee om te gaan. De hulpverlener dient zijn eigen bij te staan en goed zorg te dragen voor zichzelf om te voorkomen zelf het slachtoffer te worden van zijn eigen inzet.

Het thema dat we voor de wetenschappelijke studiedag gekozen hebben wil hieraan tegemoet komen, "ondersteuning van hulpverleners", teneinde te onderzoeken welke de risicofactoren zijn, hoe ze te erkennen en hoe ze te verhelpen. Wij hebben deskundigen van het hoogste niveau aangesproken om concrete en toepasbare antwoorden te verkrijgen.

In het praktische gedeelte van de studiedag stellen wij u voor om één van de voorgestelde technieken te beproeven, technieken die zowel voor de slachtoffers als voor de hulpverleners die ze begeleiden helend kunnen zijn.

C. Programma:
www.victimology.be/vl/help4helpers/program.htm

D. Contact presse. : Benoit Goffart

per telefoon: 02/732.90.32
per gsm : 0495/32.90.32
per e-mail : help4helpers@victimology.be
internet : www.victimology.be/help4helpers

Belgisch Instituut voor Victimologie - BIV
Auguste Lambiottestraat 106
1030 Brussel