Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
12 april 2007

Afsluiting tournee van "Neerlantis, No Dogs Allowed" in Amsterdam theater, documentaires en een klimaatdebat

De poolkappen smelten, het CO2-gehalte blijft stijgen, natuurrampen nemen zienderogen toe. Hoe staat het er eigenlijk voor met ons kleine kikkerlandje gelegen onder de waterspiegel? Wat staat ons te wachten - en wat voor een wereld laten wij achter voor de generaties na ons? Deze vragen vormden de aanleiding voor de nieuwe voorstelling van tgCOM.PLOT en Toneelschuur Producties. Auteur Paul Pourveur verwerkte het thema tot een poëtisch, absurdistisch en humoristisch drieluik gebaseerd op harde feiten en pure fantasie. Voor de regie tekent Titus Muizelaar.

Rondom de voorstelling Neerlantis, No Dogs Allowed organiseerde tgCOM.PLOT een randprogramma onder de noemer Groeten Uit .Aan Zee, met rondetafelgesprekken, debatten, een tentoonstelling en documentaires in haar gehele tournee. Afsluitend speelt de voorstelling Theater Bellevue in Amsterdam van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 april. Rondom deze voorstelling bevat de randprogrammering Groeten uit Amsterdam Aan Zee de volgende activiteiten:


. Vr 20 april, 19.00 uur Documentaire over de gevolgen van klimaatverandering, Jos de Putter Het verloren Land . Theater Bellevue, Palonizaal.


. Za 21 april, 19.00 uur Documentaire over de gevolgen van klimaatverandering, Frans Bromet Het Water Komt, Theater Bellevue, Palonizaal.


. Za 21 april, 19.45 uur Dramaturge Jannet van Lange geeft een inleiding op de voorstelling. Theater Bellevue, Palonizaal


. Zo 22 april, 15.30 uur in de Salon van De Balie, SLOTDEBAT: Klimaatverandering een feit: Aanpakken of Aanpassen - of beide? Een panel van wetenschappers, politici, mensen uit de milieubeweging en representanten uit het bedrijfsleven buigt zich over de haalbaarheid van de nationale en internationale doelstellingen om broeikasgasuitstoot terug te dringen. En over de consequenties bij het wel óf niet halen van deze doelstellingen. Gasten zijn o.a. Hans Altevogt (Greenpeace), Pieter van Driel (onafhankelijke wetenschapper), Pier Vellinga (VU en IPCC), Rob van Dorland (KNMI), Florrie de Pater (Klimaat voor Ruimte, VU) en Remi Poppe (SP). Gespreksleider: Wilbur Perlot (De Balie).

Noot voor de redactie (