Ingezonden persbericht


----------
donderdag 12 april 2007

3VOOR12 Rotterdam viert tweejarig bestaan in WaterFront (20-04-2007)

Met zeven acts en Rotterdamse labelmarkt, gratis entree!

De lokale popportal van de VPRO -3VOOR12 Rotterdam- viert feest op 20 april. De vrijwilligersorganisatie bestaat twee jaar, en schrijft met veel enthousiasme over de Rotterdamse popsector. Voorheen werden de 3VOOR12 feesten in Nighttown gegeven, deze keer heeft de organisatie een nieuw onderkomen kunnen vinden: Poppodium WaterFront.

3VOOR12 Rotterdam pakt flink uit met maar liefst zeven Rotterdamse bands en een Rotterdamse labelmarkt. De alleskunner van El Pino & The Volunteers, Harm Goslink Kuiper, komt 'met z'n bende' optreden. Relatieve nieuwkomer AC Berkheimer staat op het programma met hun shoegazer sounds. Dr Schnitt zorgt voor de live drum 'n bass, met twee rummers/percussionisten en Bruno Da Silva (Stoma, Doodoo's Coffee) op bass.

De ingetogen, grotendeels instrumentale postrock van Solaire zorgt voor de serieuze toon op de avond, terwijl de doorgewinterde muzikanten van Buy The Grace een vette rockset gaan neerzetten. De hardcore heren van Malkovich hebben net een nieuwe plaat uit en gaan hun Malcoholic party vieren, waarna Pornologic (winnaar GPZH '07) met zijn dance met een knipoog de avond afsluit. De presentatie is in handen van het enfant terribele van de Rotterdamse popmuziek; Vincent Niks (Sanne & Ik, Groep Vincent Niks).

Het 3VOOR12 Rotterdam dj team zal daarna Rotterdamse platen draaien, die ook te koop te zijn in de gang waar in ieder geval de Rotterdamse labels Tocado Records, Laterex Recordings en Dying Giraffe hun platen verkopen. Rotterdam is namelijk vele labels rijk. Neem dus genoeg cash mee en houd 3voor12.vpro.nl/rotterdam in de gaten!

Datum: Vrijdag 20 april 2007
Deur open: 21:00
Toegang: gratis entree!
Locatie: WaterFront
Meer info: www.waterfront.nl / www.3voor12.vpro.nl/rotterdam

----------


Ingezonden persbericht