Gemeente Leudal


Leudal, 17 april 2007

BOS-project start met dans en fietsestafette

Vrijdag 20 april as. zal de kick off plaatsvinden van het BOS-project in de gemeente Leudal. Het gaat om een meerjarig programma dat sportactiviteiten onder jeugdigen stimuleert en waarin de gemeente Leudal, de Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier (SPOLT) en de Stichting St. Ursula, het verenigingsleven (met name de sportverenigingen) en het Huis voor de Sport samenwerken. BOS wordt ingeluid met een aantal passende activiteiten als o.a. een dansproject en een fietsestafette. "BOS" staat voor samenwerking tussen Buurt, Onderwijs en Sport. Het is de werknaam voor een vierjarig programma waarin een aantal projecten wordt opgezet en activiteiten worden georganiseerd ten behoeve van een gezonde en sportieve ontwikkeling van de jeugd in de gemeente Leudal. De komende jaren worden in dit kader allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een sportkaravaan, straatspeeldag, vakantiesport, activiteiten om overgewicht bij kinderen te lijf te gaan en sportkennismakingslessen op scholen. Ook zal werk gemaakt worden van verbetering van het bewegingsonderwijs, werven en behouden van jeugdige vrijwillig(st)ers en gezonde voeding. Dit project wordt deels gesubsidieerd vanuit het Rijk.
Dansproject
Leerlingen van de eerste en tweede klassen van scholengemeenschap St. Ursula in Horn geven het startschot om 9.00 uur met een dansproject. Er zullen verschillende stijlen te zien zijn: country, line-dance, hiphop-dance, street/jazz- dance en tae-bo. De dansdemonstraties zullen op verschillende locaties plaatsvinden in gemeente Leudal.: St. Ursula Horn, Van Hornehal, Postkoets, Sportschool Anita Meyer, Baexheimerhof, MICO-sport. Fietsestafette
Om 8.45 uur zullen wethouder Pieter Jeurgens en wielrenner Frans Maassen bij het gemeentehuis Leudal in Heythuysen het officiële startschot geven voor een fietsestafette. Enkele leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen zullen met deze fietstocht uitdrukking geven aan de verbondenheid en samenwerking van alle basisscholen in het Bos-project. De fietsestafette gaat langs alle dorpskernen van de gemeente Leudal en zal via twee routes (noord en zuid) alle basisscholen bezoeken waarbij steeds het stokje zal worden doorgegeven aan telkens een nieuwe ploeg leerlingen.
Officiële afsluiting
Het uiteindelijke eindpunt van zowel de estafette als het dansproject is in het sportcentrum Aoreven te Heythuysen. Hier vindt omstreeks 14.00 uur de officiële afsluiting van de kick-off plaats waarbij de winnaar/-winnares van de naamprijsvraag van het BOS-project bekend zal worden gemaakt. De winnaar of winnares krijgt een jaarlidmaatschap bij een sportvereniging naar keuze cadeau. Wethouder Pieter Jeurgens, Wil Verbruggen, rector scholengemeenschap St. Ursula Heythuysen/Horn en Arno Gubbels, lid algemene directie SPOLT zullen dan ook de samenwerkingsovereenkomst in het kader van het BOS-project tekenen. De happening wordt afgesloten met een gezamenlijke dans van leerlingen van de basisscholen en van St. Ursula.