Ingezonden persbericht


Alkmaar, 16 april 2007

P E R S B E R I C H T

Noord-Hollands Wielerweekend begint goed in Sportpaleis Alkmaar

Top sprintwedstrijd met Theo Bos, McLean, John en Wolff belooft spectaculair te worden

Komende vrijdag 20 april begint het Noord-Hollands Wielerweekend traditioneel op de baan van Sportpaleis Alkmaar. Daags voor de Ronde van Noord-Holland, voor toerrijders en de Internationale Ronde van Noord-Holland voor eliterenners. Er wordt een spectaculair sprinttoernooi en een stayerswedstrijd op de baan verreden.

Meervoudig wereldkampioen sprint Theo Bos neemt het op tegen de Britse kampioen Craig McLean (4e op de WK) en de Duitse kampioen Matthias John. Ook René Wolff, wereldkampioen sprint in 2005 komt naar Alkmaar, net als de andere Nederlandse toppers Teun Mulder en Tim Veldt. Deze zes wereldtoppers rijden vanaf half acht een sprinttoernooi waarin de halve en hele finales steeds in twee, maximaal drie, ritten worden verreden. De liefhebbers van het snelle werk kunnen dus wat verwachten. Tevens wordt een keirin verreden.

Op deze wieleravond wordt ook nog gestayerd. Een selectie van de stayers uit Alkmaar rijdt tegen de stayerselectie van de baan in het Duitse Bielefeld. Zij rijden twee manches van respectievelijk 20 en 25 kilometer. In de Alkmaarse selectie zullen Patrick Kops, Raymond Rol, Iwan Neijzing en Tim van der Zanden rijden.

De wedstrijden beginnen al om zes uur met een aanval op het werelduurrecord voor renners boven de zestig jaar. Dit record staat nu op naam van Franco Gagliardoni met 41,7192 kilometer. Jan Brander uit het Friese Ureterp verwacht minimaal 43 kilometer te rijden. Dit doet hij voor een goede doel, een gehandicapten woongroep de Toermalijn in Roden.

De wedstrijden worden omlijst met wedstrijden voor de jeugd van 8 tot 14 jaar. Zij rijden drie onderdelen voor een grote beker die geschonken is door Tourclub Le Champion, organisator van de toerronde van Noord-Holland.

De toegang voor dit 'wielergala' bedraagt ¤ 7,50 per persoon en voor kinderen tot en met 14 jaar ¤ 2,50. Kaarten zijn in de voorverkoop al te verkrijgen in het kantoor van het Sportpaleis aan de Terbochlaan 200 te Alkmaar (overdag) of in de kantine van het Sportpaleis ('s avonds).

Programma Baanwedstrijd Noord-Hollands Wielerweekend

18.00 uurrecordpoging Jan Brander
19.05 jeugdwedstrijden
19.30 sprint series
19.40 jeugdwedstrijden
19.50 sprint herkansing
19.55 stayers 1e manche 20 km
20.25 sprint : finales 1e rit
sprint 5 tm 6 1e rit
sprint : finales 2e rit
ev belles
20.40 pauze
21.00 sprint finales 1e rit
sprint 5 tm 6 2e rit
sprint finales 2e rit
ev belles
21.20 stayers 2e manche 25 km
21.55 huldiging stayers
22.00 keirin
22.05 huldiging sprinters
22.10 einde programma

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht