Gemeente Oost-Gelre



--PERSBERICHT--

Lichtenvoorde, 16 april 2007

Opening nieuwe brandweerkazerne Groenlo en Open Dag

Op vrijdag 20 april a.s., aanvang 15.00 uur, wordt -in bijzijn van genodigden- de geheel verbouwde kazerne van de Vrijwillige Brandweer Oost Gelre, post Groenlo, aan de Oude Winterswijkseweg 22, 7141 DG Groenlo officieel in gebruik genomen.

Open Dag 21 april

Op zaterdag 21 april kan iedereen die geĂŻnteresseerd is, een kijkje nemen op de Open Dag bij de brandweerkazerne Groenlo. De kazerne is geopend van 10.30 - 16.00 uur. Belangstellenden zullen worden rondgeleid door 'eigen' brandweermensen die kunnen uitleggen wat het vak 'Vrijwillige Brandweerman/-vrouw' inhoudt en wat er van hen verwacht wordt. Tijdens de Open Dag worden er diverse demonstraties gehouden. Ook de hoogwerker van de brandweer Winterswijk zal present zijn. Brandweerlieden van post Groenlo zijn opgeleid als OGS-team (Ongeval Gevaarlijke Stoffen), dat uitrukt wanneer zich in de gemeente Oost Gelre of de omringende gemeenten een ongeval met gevaarlijke stoffen voordoet. Het OGS-materieel zal tijdens de Open Dag te bezichtigen zijn. Voor kinderen zullen gratis ritjes met de brandweerauto worden georganiseerd.

Collega's gezocht

De Vrijwillige Brandweer Oost Gelre, post Groenlo, zoekt nog vrijwilligers. Belangstellenden voor het brandweervak kunnen zich tijdens de Open Dag melden en hen zal informatie worden gegeven over de vrijwillige brandweer.


---

De pers wordt van harte uitgenodigd voor de opening op vrijdag 20 april en de Open Dag op zaterdag 21 april a.s.

Voor vragen en/of opmerkingen over de opening of de Open Dag kunt u contact opnemen met de heer Cor Bleumink, postcommandant van de Vrijwillige Brandweer Groenlo, tel. 06-53156031.
-----------------------
VERTROUWELIJK


---- --