Perdu

Vrijdag 20 April

Perdu op locatie: !! in het Van Gogh museum !!

Kunstenaars in ballingschap, exilliteratuur en kunst in oorlogstijd - Installatie, literaire voordrachten en performance.

Aanvang: 20.00

Entree: standaard museum prijs (10 euro) Museum Jaarkaart Gratis, RABO-pas 50% korting plus gratis introducee

Mmv: de Veenfabriek, Rodhan Al Galidi en Henkes&Bindervoet.

Perdu nodigt u uit voor een bijzondere kunstzinnige samenkomst: een literaire avond die zal plaatshebben op vrijdagavond 20 april om 20 uur in het Van Gogh museum. De avond concentreert zich op de thema's 'kunstenaars in ballingschap', 'exilliteratuur' en 'kunst in oorlogstijd', en sluit aan bij de tentoonstelling Max Beckmann in Amsterdam, 1937-1947 van 16.4 t/m 9.8 2007.

De Veenfabriek is te gast met een installatie en performance geïnspireerd op de tentoonstelling. Installatie vanaf 18.30, performance 21.00 uur.

Daarnaast een literair programma, vanaf 20.00 uur, waarin Rodhan Al Galidi uit eigen werk voordraagt en Henkes&Bindervoet zullen praten over hun vertaling van De laatste dagen der Mensheid van Karl Kraus: de waanzin van WO I en het belang van kunst in oorlogstijd zijn onderwerpen die behandeld worden. Aansluitend gaan de sprekers met elkaar in gesprek over de thema's van de avond.

Meer informatie: www.perdu.nl, of perdu@perdu.nl


--------------------

Vrijdag 27 april in Perdu: Flarf in Nederland. Zie www.perdu.nl