Stichting Kinderpostzegels Nederland

nieuws

Videoclip "STOP!" verschijnt

Oproep aan basisschoolleerlingen:
wat doe jij tegen pesten!?

De videoclip van het lied tegen pesten "STOP!" van Roel Felius en Glenn Eilbracht is uit. Vanaf 20 april is de bijbehorende single verkrijgbaar. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de anti-pestencampagne van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (LSTZG) en Stichting Kinderpostzegels Nederland. Op zondagmiddag 22 april zijn Roel en Glenn te gast bij het RTL4 programma Life & Cooking. Daar roepen ze basisschoolleerlingen uit heel Nederland op om via www.stop-pesten.nl het beste idee tegen pesten in te sturen.

Roel en Glenn hebben het nummer "STOP!" en de bijbehorende videoclip opgenomen om pesten beter onder de aandacht te brengen. Glenn Eilbracht is op school veel gepest. Daarom heeft hij sinds 2005 een weblog waar slachtoffers van pesterijen hun verhaal kwijt kunnen: www.eilbracht.web-log.nl. Roel heeft meegedaan aan het eerste junior-songfestival en was recent op televisie bij het tv-programma "De weg naar Fame". Hij heeft de tekst en melodie van "STOP!" zelf geschreven en werkt momenteel aan zijn eerste solo cd album.

In actie tegen pesten
In de videoclip van "STOP!" protesteren leerlingen van basisschool BSV Bloemendaal met eigengemaakte borden tegen pesten. Roel en Glenn roepen ook andere basisscholen op om in actie te komen tegen pesten. De school die het meest originele idee oppert tegen pesten, wint een speciaal optreden van Roel en Glenn op een geheime locatie. Na afloop is er een meet & greet met de artiesten. Ideeën kunnen tot 31 mei 2007 worden opgegeven via www.stop-pesten.nl. Hier is tevens de videoclip te zien en de single te beluisteren. De single is vanaf 20 april verkrijgbaar bij onder andere Free Record Shop.

Anti-pestencampagne
Pesten is wereldwijd het grootste probleem waar scholen mee te maken hebben. Het komt voor in alle soorten en maten (via sms, e-mail en chat wordt tegenwoordig veelvuldig gepest) en vindt plaats op 91% van de basisscholen bij meer dan een kwart van alle leerlingen. Toch bestaat er op de meeste scholen in Nederland nog geen beleid om dit probleem aan te pakken. De anti-pestencampagne van LSTZG en Kinderpostzegels heeft tot doel het pestgedrag continu en structureel aan te pakken. De campagne richt zich voor een blijvend effect zowel op de leerlingen als de leerkrachten en ouders. In de tv-spot die deel uitmaakt van de campagne, was "STOP!" reeds te horen.

De single en videoclip zijn belangeloos geproduceerd door SiSint Productions.