Erica Terpstra en Erben Wennemars openen Sport&Spel evenement 19.04.2007 / 09:04 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Cliniclowns nederland

Cliniclowns nederland

CliniClowns Sport & Spel dag voor langdurig zieke kinderen Neus werpen, Eilandenrace, Panna en CliniClowns bowlen zijn onder andere de ingrediënten van de CliniClowns Sport & Spel dag 2007. Geheel in het teken van de Wereldspelen in Athene, vindt op vrijdag 20 april de Sport & Spel dag plaats in het Sportcentrum Olympos in Utrecht. CliniClowns biedt de leerlingen van scholen voor langdurige zieke kinderen hiermee de mogelijkheid om activiteiten te ondernemen die voor hen niet vanzelfsprekend zijn.

Erica Terpstra en Erben Wennemars openen de Wereldspelen en ontsteken het vuur. Ruim 550 leerlingen van acht scholen voor langdurig zieke kinderen gaan de sportieve uitdaging aan. De deelnemers aan de Sport & Spel dag komen uit het hele land; Amsterdam, Breda, Dordrecht, Enschede, Glimmen, Haarlem, Heeze en Utrecht. Deze dag is een van de vele feestelijke activiteiten die dit jaar in het teken staat van het 15 jarig bestaan van CliniClowns. Ook rijdt er van april tot november een speciale CliniClowns bus door het hele land. Met deze bus geeft CliniClowns heel Nederland de gelegenheid om nader kennis te maken met het werk; hoe en waar CliniClowns zieke en gehandicapte kinderen afleiding en plezier biedt. Ook valt er iets te ontdekken in de bus: 'De clown in jezelf'. Op www.al15jaaropweg.nl staan alle bushaltes vermeld, iedereen is van harte welkom!

15 jaar CliniClowns
Al 15 jaar lang is CliniClowns op weg om afleiding en plezier te bieden aan kinderen die beperkt zijn in hun kind-zijn door ziekte of handicap. Op dit moment spelen bijna 70 CliniClowns in ruim 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Via Villa Neuzenroode.nl spelen de CliniClowns ook voor langdurig zieke kinderen die thuis worden verzorgd. Met specifieke clowneske evenementen, als de Sport & Spel dag en de Theatertour, biedt CliniClowns Nederland zieke en gehandicapte kinderen een dag extra afleiding en plezier. Dankzij brede steun uit de samenleving hoopt CliniClowns in de toekomst meer kinderen met een ziekte of handicap gewoon weer even kind te kunnen laten zijn.


Noot voor de redactie (