Gemeente Enkhuizen

19 April 2007 Het bekende zaadveredelingsbedrijf ENZA aan de Haling 1 in Enkhuizen krijgt op vrijdag 20 april hoog bezoek. Er wordt een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd voor leden van de Tweede Kamer en provincie Noord-Holland. Ook minister Verburg behoort tot de genodigden. De bijeenkomst begint om 14.30 uur en duurt ongeveer tot 17.30 uur.

De politici krijgen de gelegenheid kennis te maken met de vele high-tech en know-how op het gebied van zaadveredeling. Onder leiding van voorzitter Bob Verburg van vereniging NoordWest8 wordt gesproken over versterking van deze hoogwaardige bedrijfstak. De bedoeling van het bezoek is dat gedachten worden uitgewisseld over stimulering en facilitering van innovatief zaadbedrijf. De nadruk ligt hierbij op het gebied Noord-Holland Noord.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is trots op de reputatie van Nederland in de wereld op het gebied van zaadindustrie. Innovatieve ondernemers worden mede daarom blijvend gestimuleerd. Minister Verburg van LNV ontvangt de startnotitie Meer dan een zaadcluster alleen. Deze notitie is gemaakt door ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en gemeente Enkhuizen. Er staan vele aanbevelingen in om het zaadbedrijfsleven te faciliteren.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl