Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

19-04-2007

Onderzoeksbeurzen voor Duitse en Nederlandse postdoc De Nederlandse medisch onderzoeker Ronald Deumens en de Duitse biochemicus Holger Rehmann ontvangen op 20 april aanstaande in Düsseldorf de Hendrik Casimir-Karl Ziegler Onderzoekstipendia 2007. De beurzen van 50.000 euro zijn bestemd voor een gastonderzoekerschap van een jaar in het buurland. De KNAW en de Nordrhein-Westfälische Akademie der Wissenschaften stellen de stipendia beschikbaar.

Ronald Deumens werkt als onderzoeker op de afdeling Anesthesiologie van de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences, Universiteit Maastricht/Academisch Ziekenhuis Maastricht. Hij zal het stipendium benutten om samen te werken met de Rheinisch-Westfälischen Technischen Hochschule (RWTH) te Aken aan een project getiteld 'Effects of VEGF-Collagen Implantation Therapy of the Injured Adult Rat Spinal Cord'.

Holger Rehmann zal zijn onderzoek bij de Afdeling Fysiologische Chemie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht voortzetten naar het gebruik van guanine
nucleotide-uitwisselingsfactoren als therapeutisch doel.

De Casimir-Zieglerstipendia zijn genoemd naar de eerste president van de KNAW, prof. dr. Hendrik Casimir, en de eerste president van de Nordrhein-Westfälischen Akademie, prof. dr. Karl Ziegler. Ze worden jaarlijks toegekend aan een jonge postdoc uit Nederland en een uit Noordrijn-Westfalen. De stipendia worden op 20 april 2007 uitgereikt bij de Nordrhein-Westfälische Akademie der Wissenschaften in Düsseldorf. Het stipendium wordt afwisselend uitgereikt in de vakgebieden natuur- en levenswetenschappen, met inbegrip van de technische wetenschappen en geestes- en sociale wetenschappen.

Zie