Gemeente Hardenberg

Inschrijven voor een kavel in De Meerstal Kloosterhaar mogelijk

In Kloosterhaar worden in woningbouwplan De Meerstal vrijstaande, twee-onder-één-kap en rijenwoningen gebouwd. De gemeente Hardenberg geeft in het voorjaar van 2007 kavels uit voor 8 twee-onder-één-kap en 5 vrijstaande woningen. De kavels zijn bestemd voor woningbouw in de vrije sector. Inschrijven voor een kavel in De Meerstal is vanaf nu mogelijk.

Woongebied De Meerstal ligt aan de zuidwestelijke rand van Kloosterhaar en grenst aan de wijk Kleinhaar. Het plangebied wordt aan de oostkant begrensd door de woningen aan de Schoolstraat en de Kleinhaar en aan de zuidkant door de lintbebouwing aan de Dorpsstraat. Westelijk en noordelijk grenst het aan open landbouwgebied. De opzet van De Meerstal sluit aan op het bestaande woongebied Kleinhaar.

Belangstellenden kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een kavel in De Meerstal. De gemeente Hardenberg geeft kavels uit voor 5 vrijstaande en 8 twee-onder-één-kap woningen. De kavels zijn bestemd voor woningbouw in de vrije sector. Inschrijving voor woongebied De Meerstal is uitsluitend mogelijk als men sociaal en/of economisch gebonden is aan Kloosterhaar. Ook moet men binnen een periode van 5 jaar voorafgaande aan de datum van uitgifte niet als eerste bewoner op een bouwkavel van de gemeente Hardenberg of van derden volgens het bevolkingsregister zijn gaan wonen. Kavels worden uitsluitend toegewezen aan personen van 18 jaar en ouder.

Een uitgebreide brochure en de inschrijfformulieren zijn vanaf nu af te halen bij het Loket Bouwen & Wonen in het gemeentehuis in Hardenberg. De inschrijving sluit op woensdag 16 mei om 12.00 uur. De loting/toewijzingsronde vindt plaats op woensdag 23 mei 2007 om 19.00 uur in dorpshuis t Haarschut aan de Dorpsstraat 17 in Kloosterhaar.