Jody Bernal pimpt auto voor Colombiaanse straatkinderen

20.04.2007 / 09:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Juconi

Juconi

Jody Bernal pimpt auto voor Colombiaanse straatkinderen

De bekende Colombiaanse zanger en presentator Jody Bernal, heeft zich ervoor ingezet om een bijdrage te leveren voor een beter leven van de straat-en zwerfkinderen van Colombia. Tijdens het programma 'De Grote Beurt' dat vrijdag 20 april op Veronica zal worden uitgezonden, zal Jody een afgeschreven voertuig pimpen tot een schitterende auto die vervolgens geveild gaat worden. De opbrengst van deze auto komt ten goede voor de stichting Juconi, Hoop voor Straat-en Zwerfkinderen. Deze stichting, die volgend jaar zijn 12,5 jarig jubileum viert, zet zich in voor de straatkinderen van Latijns-Amerika en heeft eigen tehuizen in Colombia. Jody, die zelf afkomstig is uit Colombia, wil op deze manier zijn steentje bijdragen.

Juconi staat voor 'Junto con los niños' wat 'samen met de kinderen' betekent. Juconi Nederland richt zich met name op Colombia in de regio Palmira Valle, maar ondersteunt ook projecten in Equador en Mexico.

De Juconi methode wordt door UNESCO gekenmerkt als 'een van de meest veelbelovende methode om het probleem van straat-en zwerfkinderen in de wereld aan te pakken'. De aanpak is een volledig programma waarbij de kinderen voeding, onderdak, kleding, medische-en psychische hulp, maar ook scholing krijgen. Lokale medewerkers benaderen de kinderen op straat en begeleiden hen binnen de verschillende Juconi tehuizen ter plaatse. Zo leren zij voor zichzelf te zorgen en kunnen ze uiteindelijk weer goed functioneren in de maatschappij.

Contactpersoon: Marlies Van Dongen (Penningmeester en mede oprichtster van Juconi) info@juconi.nl tel: 070 365 56 50