Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 april 2007

Hennepkwekerij geruimd

Haaksbergen

De politie stelde op donderdag 19 april omstreeks 16.45 uur een onderzoek in naar een mogelijke hennepteelt in een woning aan de Rembrandtstraat in Haaksbergen. Er was niemand in de woning aanwezig, waarop de toegang werd geforceerd. Op de zolderverdieping troffen de agenten een kwekerij met 353 hennepplanten. Zowel planten als apparatuur werden ter vernietiging in beslag genomen. Tevens bleek dat de stroom illegaal werd afgenomen, waarop het energiebedrijf de meter voor onderzoek in beslag heeft genomen. De politie zal de 22-jarige bewoner nog horen en er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt. (07-042465)

Alcoholcontrole

Enschede

(07-051048)
In de avond/nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 april werd tussen 21.00 en 05.00 uur een alcoholcontrole gehouden aan de Deurningerstraat, Gronausestraat en Oliemolensingel in Enschede. Tijdens deze controle bleken 6 automobilisten boven het toegestane alcoholpromillage te zitten. De laagste score was 0,34 promille voor een 20-jarige Enschedeër, een beginnend bestuurder. De overige scores lagen tussen 0,82 en 0,93 promille. Tegen de automobilisten is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser aangehouden wegens openstaande boetes

Enschede

Tijdens de alcoholcontrole op donderdagavond 19 april aan de Deurningerstraat in Enschede naderde omstreeks 22.40 uur een bromfietser de controleplaats, maar bij het zien van de politie maakte hij rechtsomkeert. Hij reed via het fietspad door het rode verkeerslicht en ging rechtsaf de Lasondersingel op. Daar konden agenten hem laten stoppen. De bromfietser, een 26-jarige Enschedeër, gaf aan dat hij geen juiste kentekenplaat voerde. Daarnaast bleek de bromfiets niet verzekerd en had de 26-jarige geen rijbewijs. Ook stonden voor de verdachte nog een aantal vonnissen open van totaal ruim 500 euro en 4 dagen hechtenis. De politie hield de 26-jarige aan en sloot hem op. De bromfiets werd in beslag genomen om de herkomst te achterhalen. (07-051019)

Bromfietser onder invloed

Oldenzaal

Op donderdag 19 april zagen agenten omstreeks 21.15 uur een bromfietser slingerend rijden over de Denekamperstraat in Oldenzaal. Bij controle rees direct al het vermoeden dat de bromfietser, een 21-jarige man uit Nordhorn (D) onder invloed van drugs verkeerde. De man erkende drugsgebruik en overhandigde de agenten een zakje met ongeveer 10 gram wiet. Vervolgens gaf hij een valse naam op. De agenten hielden de 21-jarige aan wegens rijden onder invloed en brachten hem voor een nader onderzoek naar het bureau. Aan het bureau werd van de verdachte een bloed- en urineproef afgenomen. De bromfiets waarop hij reed was voorzien van een gestolen kentekenplaat. De politie nam de bromfiets voor nader onderzoek naar de herkomst in beslag. De 21-jarige werd na vaststelling van zijn identiteit opgesloten voor nader verhoor. (07-051001)

Politie houdt twee mannen aan op verdenking van autokraak

Bentelo

Twee agenten reden op vrijdag 20 april omstreeks 01.45 uur over de Suetersweg in Bentelo, toen zij daar een auto met een Litouws kenteken stil zagen staan. In de auto zat een man achter het stuur. De agenten wilden een nader onderzoek instellen en keerden een stukje verderop. Opnieuw bij de auto gekomen, zagen zij onmiddellijk naast het portier van die auto een autoradio op het wegdek liggen. Deze had er daarvoor beslist niet gelegen. Zij controleerden de bestuurder en nog een tweede persoon, liggend op de achterbank, beiden hielden zich slapend. In de auto werden twee messen en een paraliser aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast werden nog walkietalkies, een navigatiesysteem en de auto voor nader onderzoek in beslag genomen.De politie hield beide mannen, een 22- en een 34-jarige Litouwer, aan op verdenking van autokraken en verboden wapenbezit. In de omgeving werden (nog) geen autokraken ontdekt. De verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet. (07-050897)

Man aangehouden wegens vuurwapenbezit

Hengelo

Bij de politie werd op donderdag 19 april om 16.50 uur gemeld, dat er in een café in Hengelo door een 58-jarige man uit Goor een vuurwapen te koop was aangeboden aan een andere cafébezoeker. De man had het vuurwapen ook laten zien. De cafébezoeker toonde geen interesse, waarna de 58-jarige was vertrokken. De politie reed daarop naar het woonadres van de verdachte, waar de man korte tijd later arriveerde. De 58-jarige liet op verzoek van de agenten een vuurwapen zien, welke hij in zijn jaszak had zitten. Daarop hield de politie hem aan wegens verboden wapenbezit. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (07-050897)

Monique Oude Wolbers.: 053-4555588


---- --