Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Online camping kiezen populair

Den Haag, 20 april 2007

Het aantal campingreserveringen via internet groeit. Ook op anwb.nl boekten het eerste kwartaal van dit jaar bijna drie keer zoveel kampeerders een kampeervakantie ten opzichte van dat van vorig jaar. De topmaanden voor het reserveren zijn januari, juni en juli. Reserveren via een reserveringssysteem is vooral een kwestie van gemak. De kampeerder boekt vanuit huis via internet en het is meteen geregeld. Later in het seizoen heeft een reserveringssysteem het extra voordeel dat de vakantieganger meteen ziet waar nog plaats is.

Het boeken begint in november en december met lange vakanties aan de kusten van populaire zuidelijke kampeerbestemmingen als Italië, Spanje en Zuid-Frankrijk. Vanaf januari gaan mensen op zoek naar campings in het binnenland en naar campings aan zee in de rest van Frankrijk. Naar mate het seizoen vordert, hebben de kampeerders steeds meer belangstelling voor noordelijkere bestemmingen.

Hoe vroeger de kampeerder reserveert, des te hoger is het gemiddelde reserveringsbedrag. Het gemiddelde boekingsbedrag in oktober en november 2006 bleek boven de ¤ 1600 te liggen. Voor een deel komt dat natuuurlijk door het feit dat vroeg in het seizoen vooral huisjes en stacaravans op de camping geboekt worden. De meeste vakantiegangers weten dat ze voor het boeken van een plekje voor hun tent of caravan meer tijd hebben.

Komend weekend, op zaterdag 21 en zondag 22 april, kunnen kampeerders al in de stemming komen. Dan vinden in recreatiegebied Spaarnwoude de ANWB Kampeer- en Vakantiedagen plaats. De Kampeer- en Vakantiedagen zijn het grootste openlucht kampeerevenement van Nederland. Hier is alles te vinden rondom kamperen, zoals: tentenshow, beurs voor gebruikte caravans en vouwwagens voor particulieren, nieuwe caravans en vouwwagens, toeristische markt, accessoiremarkt, fietspaviljoen, waterrecreatie en veel activiteiten voor kinderen. Vorig jaar bezochten 20.000 kampeerliefhebbers dit evenement.

De Kampeer- en Vakantiedagen zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur in recreatiegebied Spaarnwoude/Houtrak.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)